DHL umožňuje firmám předvídat nečekaná rizika

Praha, 29. listopadu 2016: DHL pokračuje v rozšiřování svého portfolia nástrojů pro řízení dodavatelských řetězců a analýzu spuštěním transparentního portálu DHL Resilience360. Portál umožní zákazníkům sbírat důležitá data, aby mohli lépe vyhodnocovat svou zranitelnost ve vztahu k přírodním katastrofám, legislativě, koncentraci rizik nebo politickým událostem. Díky nové on-line službě získají nadnárodní společnosti kompletní obraz o své dodavatelské síti, včetně dodavatelů na všech stupních dodavatelské hierarchie.   (TZ)

Firmy jen těžko drží krok s vývojem současných dodavatelských řetězců a jsou často zranitelné kvůli rizikům, která přinášejí globalizace a rychlé změny legislativy. Podle institutu BCI (Business Continuity Institute) je polovina všech narušení dodávek způsobena společnostmi z druhé nebo ještě nižší úrovně dodavatelské hierarchie. Přesto nemají čtyři z pěti společností kompletní přehled o svém dodavatelském řetězci nad rámec přímých poskytovatelů.  To zahrnuje přesné určení totožnosti dodavatelů z nižších stupňů hierarchie dodavatelského řetězce, na kterých jsou společnosti závislé, i způsobu, jímž jsou tyto podniky řízeny a jak fungují.

S rozšiřováním dodavatelských řetězců a nárůstem jejich složitosti v důsledku globalizace postrádají mnohé společnosti přehled o své dodavatelské síti. Kvůli tomu nemohou přesně určovat míru rizika. Sběrem dat prostřednictvím transparentního portálu mohou získat důležité informace o své síti a v důsledku toho zlepšovat kontinuitu obchodních procesů. Služba je nabízena samostatně, ale lze ji také kombinovat s řešením DHL Resilience360 pro vyhodnocování rizik a sledování událostí. Navíc všichni participující dodavatelé v síti mohou okamžitě získat přístup k těmto možnostem.

Platforma je nastavitelná podle potřeb uživatelů a nabízí předem definované dotazníkové šablony pro sestavení individuálních informačních požadavků, týkajících se například řízení obchodní kontinuity a dosažených certifikací, včetně licencí C-TPAT (Customs Trade Partnership Against Terrorism). Firma pak může zahájit shromažďování dat od svých přímých dodavatelů prostřednictvím zabezpečeného internetového nástroje, zatímco systém automaticky řídí další iterace z nižších dodavatelských úrovní. Systém nakonec také vytvoří souhrnné zprávy a umožní uživatelům plynule procházet daty, aby mohli identifikovat potenciálně rizikové oblasti.

„Znalost kompletní dodavatelské sítě je nesmírně důležitá. Transparentní portál DHL Resilience360 poskytne organizacím jednodušší, rychlejší a efektivnější způsob získávání informací, které potřebují pro řízení rizik. Jsem rád, že můžeme našim zákazníkům nabídnout nástroj, který jim pomůže minimalizovat ztrátu dobré pověsti v případě rušivých událostí jejich rychlejším vyřešením,“ říká Pavel Šubrt, obchodní ředitel DHL Supply Chain v České republice.

– Konec –

Poznámka pro redaktory:

Více informací o produktu DHL Resilience360 naleznete na http://r360.dhl.com

DHL – Logistická společnost pro celý svět

DHL je přední světovou značkou v logistickém odvětví. Rodina divizí DHL nabízí jedinečné portfolio logistických služeb, jež zahrnuje národní a mezinárodní balíkové doručovací služby, mezinárodní silniční, vzdušnou a námořní expresní přepravu či řízení průmyslových dodavatelských řetězců. Přes 340 000 zaměstnanců ve více než 220 zemích a teritoriích po celém světě spojuje bezpečně a spolehlivě lidi i byznysy, což umožňuje globální obchod. Řešení specializovaná na rostoucí trhy a odvětví zahrnující technologický průmysl, sektor zdravotní péče, energetický a automobilový průmysl nebo maloobchod, časem prověřený závazek v oblasti společenské zodpovědnosti a bezkonkurenční přítomnost na rozvíjejících se trzích, to vše potvrzuje postavení DHL jako „Logistické společnosti pro svět“.

DHL je součástí skupiny Deutsche Post DHL. Tržby skupiny dosáhly v roce 2015 více než 59 miliard EUR.

DHL Resilience360

DHL Resilience360 je jedinečné řešení pro vizualizaci procesů v dodavatelském řetězci a řízení rizik, které může proměnit rušivé události v konkurenční výhodu. Do značné míry individuálně nastavitelné řešení zahrnuje pět sofistikovaných produktů: vizualizaci dodavatelského řetězce, vyhodnocování rizik, řešení pro sledování událostí téměř v reálném čase, reakce na rizika se speciálními řídicími věžemi, které dokážou aktivně reagovat na události a řídit obchodní kontinuitu, a nyní také transparentní portál, službu pro internetovou spolupráci, která podporuje získání zcela transparentního přehledu o víceúrovňových dodavatelských sítích.

DHL Resilience360 chrání prodeje, udržuje úroveň služeb, snižuje náklady v nouzových situacích, umožňuje rychlou obnovu po narušení dodavatelského řetězce a chrání značku a její tržní podíl. DHL poskytuje produkt DHL Resilience360 s využitím svých stávajících hlavních kompetencí – rozsáhlého know-how v oblasti logistiky, informací o dodavatelských řetězcích a globální sítě. Společnost DHL je také partnerem vedoucích světových poskytovatelů dat pro řízení rizik a odborníků z oblasti zpravodajství o rizicích, aby mohla svým zákazníkům poskytovat kompletní obraz.