Tři banky získaly ocenění Visa Awards 2016

Že české banky reagují na nejnovější světové trendy v oblasti plateb a zavádění nejmodernějších platebních technologií, potvrdil již čtvrtý ročník předávání ocenění Visa Awards. Společnost Visa letos ocenila v kategoriích Nejlepší vydavatel karet, Nejlepší přijímatelská banka, Nejlepší inovátor a Nejlepší propozice celkem tři banky. Hned dvě nejvyšší ocenění získala Česká spořitelna a po jedné ceně si odnesly i Komerční banka a ČSOB. (TZ)

PRAHA, ČESKÁ REPUBLIKA, 12. prosince 2016 – Již tradičně odměňovala společnost Visa své členské banky. Letošní 4. ročník Visa Awards hodnotil banky ve čtyřech kategoriích. Dvě prvenství získala Česká spořitelna v kategoriích Nejlepší přijímatelská banka (Best Acquirer) a Nejlepší propozice (Best Proposition). Za vydávání karet (Best Issuer) byla oceněna Komerční banka a za úspěchy v zavádění inovací (Best Innovator) Československá obchodní banka.

„Dlouhodobě se potvrzuje, že Česko patří mezi nadšené průkopníky v oblasti inovací a již několik let jsme absolutními lídry Evropy v bezkontaktním placení. Klíčem k dosažení podobných úspěchů jsou úzká spolupráce a strategická partnerství mezi Visou a členskými bankami, jejichž přínosu v oblasti plateb si nesmírně ceníme. Právě díky spolupráci můžeme spolu s členskými bankami přicházet s těmi nejmodernějšími a nejvíce inovativními technologiemi placení,” říká Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa pro Českou republiku a Slovensko.

„Jen letos se Vise povedlo dosáhnout s oceněnými bankami mnoha výjimečných úspěchů a představili jsme řadu technologických novinek. Společně s Komerční bankou a ČSOB jsme spustili například revoluční bezkontaktní placení chytrým telefonem. Na český trh jsme zavedli mobilní platby jako vůbec první a stále jsme zároveň lídry v této oblasti. Ve spolupráci s Českou spořitelnou se nám zase daří úspěšně realizovat projekt bezkontaktního placení v městské dopravě,“ dodává Marcel Gajdoš.

Vítězové jednotlivých kategorií:

Nejlepší vydavatel karet – Komerční banka

Nejlepší přijímatelská banka – Česká spořitelna

Nejlepší inovátor – Československá obchodní banka

Nejlepší propozice – Česká spořitelna

###

O společnosti Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE:V) je globální platební technologická společnost propojující zákazníky, obchodníky, finanční instituce a vlády ve více než 200 zemích a teritoriích světa, s rychlými, bezpečnými a spolehlivými elektronickými platbami. Společnost provozuje jednu z nejvyspělejších procesních sítí na světě – VisaNet – která dokáže zpracovat více než 65 000 transakcí za sekundu, se zabezpečením před podvody pro spotřebitele a zajištěním platby pro obchodníky. Visa není bankou, nevydává karty, neposkytuje úvěry ani nenastavuje sazby a poplatky pro spotřebitele. Inovace od společnosti Visa nicméně umožňují finančním institucím nabízet svým zákazníkům stále více možností: okamžité platby debetní kartou, používání předplacených karet nebo odložené placení pomocí kreditních produktů. Pro více informací navštivte www.visaeurope.com, blog Visa Vision (www.vision.visaeurope.com) a @VisaEuropeNews.