Pátá tranše investic do Sigfoxu dosáhla rekordních 150 mil. euro

Praha, 15. prosince 2016 – Sigfox, čelní poskytovatel konektivity pro Internet věcí, oznámil dokončení páté tranše investic do svého rozvoje. Právě dokončené kolo investic přilákalo šest nových investorů a dosáhlo dosud rekordního objemu 150 mil. euro. (TZ)

2016-12-15-13_40_00-simplecell-eu-connecting-things

Nové investice opět přibližují cíl francouzské společnosti Sigfox vybudovat svou síť do roku 2018 v 60 zemích po celém světě a stát se tak globálním operátorem sítě pro IoT. V České republice je výhradním operátorem sítě Sigfox společnost SimpleCell Networks. Nyní je síť dostupná na 85% území republiky a na jaře 2017 bude dosaženo plného pokrytí.

Novými investory, kteří tvoří hlavní balík investic páté tranše, jsou Alto Invest, Salesforce Ventures, Henri Seydoux, Swen CP, Tamer Group a Total. Sigfox, který svou síť buduje pět let a má již nyní více než 10 mil. připojených zařízení ve 28 zemích světa.

Hlavní směr vývoje, který bude v nejbližší době podporovat vývoj IoT, vidí Sigfox zejména v oboru Industry 4.0 a systémech prediktivní údržby zařízení a strojů. Dalším klíčovým směrem pak bude využívání Big Data pro účely péče o koncové zákazníky.   

zdrojová zpráva: http://www.sigfox.com/en/press/sigfox-world-s-leading-provider-of-internet-of-things-connectivity-announces-a-record-funding

O SimpleCell Networks

SimpleCell Networks a.s. je prvním českým veřejným mobilním operátorem sítě určené pro Internet věcí. Tuto síť začal budovat ve spolupráci s T-Mobile a je založena na globální sítí Sigfox, která funguje ve 28 zemích světa. S její pomocí mohou být do Internetu věcí zapojena různorodá zařízení a senzory za příznivých cenových podmínek. Cílem je umožnit masové nasazení milionů zařízení v České republice. Napomáhá tomu i jednoduché programátorské rozhraní, s jehož pomocí lze zařízení integrovat do podnikových systémů v řádu hodin.

Více informací na www.simplecell.eu, případně na @simplecelleu na Twitteru i na Stránce SimpleCell na Facebooku.

O Sigfox

Sigfox je světovým vedoucím poskytovatelem konektivity pro Internet věcí. Síť doplňuje existující vysokorychlostní připojení systémem pro jednoduchý, hospodárný, energeticky úsporný oboustranný přenos malých objemů dat na velkou vzdálenost a odstraňuje tak bariéry širšího rozšíření IoT řešení. Zařízení se Sigfox komunikací vydrží pracovat na bateriích mnoho let. V současné době funguje síť ve 28 evropských zemích a obsluhuje přes 10 milionů zařízení. Sigfox je dnes jediným komerčně dostupným řešením garantujícím vysokou úroveň služby a spolehlivosti v mezinárodním měřítku. Sídlo společnosti je ve Francii s pobočkami v Bostonu, Dubai, Madridu, San Franciscu a Singapuru.

Pro více informací navštivte www.SIGFOX.com a sledujte nás na Twitteru @SIGFOX