Storyous: Pomalá nebo špatně fungující kasa při plné silvestrovské hospodě je finanční pohromou

Špatně fungující kasa a s tím spojené prodlevy při objednávkách či placení jsou asi největším strašákem gastropodniků. Provozovatelé však zároveň přiznávají, že právě tyto problémy si výběrem a instalací nevhodné EET pokladny způsobili. Ať už tím, že na pořizování EET kasy šetřili nebo vybrali neprověřeného dodavatele, jehož systém nyní nefunguje. Část podniků pak nyní využívá kasy dvě, svou původní a k ní druhou pro EET, čímž dochází k zásadnímu zdržení při servisu. Řešení problému však odkládají, neboť se obávají s tím spojeného stresu a nových komplikací. Jenže tím se podle společnosti Storyous – dvojky na českém trhu s EET pokladnami – vystavují riziku, že jejich systém nezvládne nápor spojený se závěrem roku. Pokud tedy tuší, že kasu stejně budou muset měnit, měli by to udělat okamžitě. (TZ)

Na výměnu zároveň nezbývá moc času. Pokud se chtějí hospodští a restauratéři vyhnout problémům na vánoční svátky, Silvestra a Nový rok, měli by špatně fungující kasu vyměnit nejpozději na počátku příštího týdne, aby se kasa stihla nainstalovat a bezpečně otestovat. Generovat nový certifikát v takovém případě není třeba, stačí využít ten, který byl instalován do předchozí pokladny.

“Špatně fungující kasa nebo různé kompromisní systémy mohou mít v průběhu svátků a Silvestra zásadní dopad na výši tržeb,” zmiňuje Petr Filipec, provozní ředitel Storyous. “I půlminutové zdržení, které není například při používání dvou kas ničím výjimečným, má zásadní dopad na rychlost servisu, kapacitu podniku a tím pádem i výsledný zisk. Pro mnohé provozovatele, zvažující uzavření podniku, může být právě toto  poslední kapkou.”

Storyous se navíc obává, že část podniků bude chtít kasy měnit mezi svátky právě po špatné zkušenosti s vánoční špičkou, aby se vyhnuli problémům na Silvestra

“Jsme připraveni na rychlé doručení pokladny, instalaci zvládne sám provozovatel podle návodu. I přesto však doporučujeme řešení problému neodkládat. Třeba už jen kvůli tomu, že před vánoci jsou ceny EET pokladen na historickém minimu,” zakončuje Filipec.