QNAP uvádí aktualizovaný Enterprise ZFS NAS ES1640dc v2 pro kritické úlohy se SAS-12Gb/s

Taipei, Tchaj-wan, 16. prosince, 2016 – Společnost QNAP Systems, Inc. dnes oznámila vydání ES1640dc v2, aktualizované verze Enterprise ZFS NAS, navrženého pro kritické úlohy v oblasti IT. Novinkami jsou rychlejší 12Gb/s SAS, čtyři integrované porty sítě 10GbE SFP+, dva porty sítě 10GbE RJ45 či M.2 SSD určené pro NVRAM. K ES1640dc v2 lze připojit rozšiřující jednotky EJ1600 v2 (SAS-12Gb/s) a EJ1600 (SAS-6Gb/s), které úložnou kapacitu zvýší přes 1 PB. NAS je vybaven duálním řadičem s architekturou aktivní-aktivní, procesory Intel Xeon E5 a souborovým systémem ZFS, který zajišťuje nejvyšší spolehlivost při provozu souborových serverů, virtuálních desktopů, v profesionálních studiích při vysílání videa a dalších aplikacích vyžadujících téměř nulovou dobu prodlevy. Jeho silnou stránkou je i rychlé a spolehlivé obnovení po haváriích. (TZ)

“Aktualizovaný QNAP Enterprise ZFS NAS poskytuje díky snadno použitelnému rozhraní pro správu a použití ZFS služby na vyšší úrovni všem podnikům vyžadujícím vysoce dostupná úložiště,” uvedl produktový manažer společnosti QNAP Waterball Liu. “Enterprise ZFS NAS vyniká zejména schopností zajistit vysokou dostupnost řešení pro souborové servery, virtualizační servery, virtuální pracovní plochy, online video vysílání, IP bezpečnostní kamery a úkoly spojené se vzdáleným zálohováním a obnovou systému.”

ES1640dc v2 je založen na vysoce výkonných procesorech Intel Xeon E5 a využívá duální řadiče typu aktivní-aktivní, takže podnikům poskytuje vysokou dostupnost s téměř nulovou dobou prostojů. Operace v prostředí virtuálních počítačů zrychluje DRAM cache pro zápis, zálohovaná baterií, a SSD cache pro čtení. K dalším rysům patří M.2 SSD určené pro NVRAM k zajištění informací pro případ výpadku proudu a slot PCIe s nainstalovanou dvouportovou kartou síťového rozhraní 10GbE RJ45 (lze ji vyměnit za kartu síťového rozhraní 40GbE QSFP+). ES1640dc v2 a kompatibilní rozšiřující jednotky zajišťují dvoukanálový režim (Dual Path), díky němuž zvládnou selhání jednoho uzlu.

ES1640dc v2 podporuje nový operační systém QES zavádějící výkonný ZFS. Pokročilé funkce systému QES zahrnují mimo jiné sdílené fondy úložišť, vysoce výkonný SSD caching, téměř neomezený počet snapshoptů, SnapSync, blokovou deduplikaci dat, in-line kompresi, thin provisioning či automatickou opravu dat.

Jako první NAS od QNAP, připravený pro OpenStack, je Enterprise ZFS NAS nejlepší volbou pro cloudové aplikace. QNAP a Platform9 společně zajistili výkonné hybridní cloudové řešení se snadnou implementací i provozem v prostředí OpenStack. Ovladač QNAP Cinder integruje QNAP NAS jako úložiště OpenStack pro místní data a umožňuje tak uživatelům využívat výhod špičkových funkcí dostupných na Enterprise ZFS NAS.

 

ES1640dc v2 je také certifikován pro VMware vSphere 6.0 a je kompatibilní s Microsoft Hyper-V, což je výhodné pro flexibilní nasazení a správu ve virtualizačních prostředích. ES1640dc v2 podporuje VMware VAAI, VMware SRM, a Microsoft ODX pro zvýšený výkon odlehčením serverové zátěže pro servery ESXi a Hyper-V, v uvedeném pořadí. Je podporován i doplněk QNAP vSphere Client, webový doplněk a poskytovatel QNAP SMI-S pro zlepšení provozní správy ve virtualizačních aplikacích.

Klíčové specifikace

  • Podnikový ZFS NAS ES1640dc v2:

Model pro montáž do racku (výška 3U) s duálními řadiči; šestijádrový procesor Intel Xeon E5, 32 GB / 64 GB DDR3 ECC RDIMM jako hlavní paměť a 16 GB zápisové cache DIMM na jeden řadič; 16 pevných disků 3,5”/2,5” SAS 12 Gbps / 6 Gbps nebo SSD 2,5” s rozhraním SAS; SSD M.2 určené pro NVRAM; 4 porty sítě 10GbE SFP+ LAN; slot PCIe Gen3 x8: s předem nainstalovanou kartou síťového rozhraní LAN-10G2T-X550 se dvěma porty 10GbE RJ45, slot PCIe Gen2 x4: rezervován pro dvoucestný Mini-SAS; 2 porty USB 3.0; redundantní napájecí zdroje s výkonem 770 W.

  • Rozšiřující jednotka EJ1600 v2:

Model pro montáž do racku (výška 3U) s duálními řadiči; 2 porty mini-SAS; 16 pevných disků 3,5″/2,5” SAS 12 Gbps / 6 Gbps nebo SSD 2,5” SAS; redundantní napájecí zdroje s výkonem 450 W.

Dostupnost

Enterprise ZFS NAS ES1640dc v2 a rozšiřující jednotka EJ1600 v2 jsou k dispozici. Další informace a kompletní řadu QNAP NAS naleznete na stránkách www.qnap.com