Arrow rozvíjí svou cloudovou platformu ArrowSphere

Paříž, prosinec 2016 – Společnost Arrow Electronics neustále investuje do svého online cloudového tržiště ArrowSphere – automatizované platformy, kde nacházejí poskytovatelé řízených služeb (MSP) a reselleři s přidanou hodnotou (VAR) špičkové nástroje, služby, podporu a expertízu. (TZ)

Platforma ArrowSphere má na trhu cloudových služeb jedinečnou pozici – agreguje v jedné snadno použitelné platformě cloudová řešení a MSP programy od předních světových výrobců. Poskytovatelé řízených služeb a reselleři s přidanou hodnotou mohou rychle vytvořit nabídky, objednávat, poskytovat a účtovat produkty a služby od více než padesáti vedoucích dodavatelů z oblasti cloudu, včetně produktů Microsoft, VMware nebo IBM Softlayer. Mohou do platformy vložit i své jedinečné produkty a služby a vytvořit tak specifické balíky řešení a řízených služeb splňující prakticky libovolné potřeby koncových zákazníků.

„Pro poskytovatele řízených služeb a resellery s přidanou hodnotou zde vzniká vynikající příležitost, jak zákazníkům pomoci stanovit správnou cloudovou strategii. Cloudová nabídka v rámci platformy Arrow poskytuje resellerům vhodné nástroje, možnosti automatizace a sdružené zdroje – tak, aby mohli vůči zákazníkům vystupovat jako zkušený poradce a současně si zajistit uspokojivý zisk z prodeje hybridních cloudových řešení,“ řekl Steve Robinson, vicepresident Arrow pro globální cloudový obchod.

Nejnovější investice Arrow do cloudových řešení:

  • Nástroj pro vyhodnocení cloudu: S využitím tohoto nového komplexního nástroje pro vyhodnocení cloudu mohou partneři pomoci zákazníkům analyzovat jejich stávající aplikační prostředí a vytvořit nejefektivnější postup přesunu aplikací do soukromého, hybridního či veřejného cloudu. Nástroj rovněž analyzuje vzorce využití serverů a odhaluje možné problémy při využití cloudu nebo bezpečnostní mezery. Žádný z nástrojů pro hodnocení cloudu, které jsou dnes na trhu k dispozici, neposkytuje tak komplexní zhodnocení a další důležité poznatky.
  • Flexibilní stohovatelná řešení: Funkce ArrowSphere Stack Builder umožňuje vytvářet řešení cloudu šitá na míru jednotlivým zákazníkům včetně víceuživatelských řešení, partnersky definovaných šablon řízených služeb a flexibilního stanovení cen podle spotřeby služeb. Stack Builder obsahuje i předpřipravená řešení pro pracovní úlohy hybridního cloudu pokrývající aplikace obnovy po selhání, ukládání dat, vývojové testy, model cloud bursting a specifické cloudové aplikace.
  • Nástroj pro BA (Business Analytics): Přizpůsobitelné panely v ArrowSphere poskytují resellerům cenné informace a poznatky o realizovaných cloudových obchodech, což poskytuje základ pro analýzu využití obchodních příležitostí.  
  • Nepřetržité přidávání nových nabídek: Arrow do své platformy ArrowSphere neustále přidává další cloudové služby s přidanou hodnotou, například F5 Cloud Licensing Program nebo Veritas ExSP Program, které jsou určené pro tradiční resellery s přidanou hodnotou a poskytovatele řízených služeb.
  • Služby s přidanou hodnotou: Cloudový ekosystém poskytuje resellerům služby s přidanou hodnotou včetně návrhů řešení a plánů uvedení na trh, přístupu k financování a podpory při přechodu na příjmy generované ročními poplatky za cloudové služby.
  • ArrowSphere API: Arrow poskytuje výrobcům a resellerům jedinečnou sadu rozhraní API, která umožní snadný přístup a integraci se všemi klíčovými vlastnostmi platformy ArrowSphere. S využitím těchto API mohou partneři rozšířit své cloudové tržiště a portály – mohou se do ArrowSphere bezpečně připojit a využívat správu katalogu, systém nabídek, poskytování, účtování a výkazy, stejně jako pokročilou analýzu.  

„Nárůst cloudových řešení zásadně změnil podobu IT systémů. V ArrowSphere máme fantastický nástroj pro komunitu resellerů, protože na jednom bezpečném a snadno přístupném místě agreguje všechny informace, nástroje, služby a podporu, které potřebujeme,” řekl Wade Weppler, CEO společnosti WWWorks. „Arrow má vynikající cloudovou expertízu a strategie pro uvádění cloudových řešení na trh. V kombinaci s neustálými investicemi do tržiště ArrowSphere to našemu týmu – a potažmo našim zákazníkům – pomáhá ke kvalitnějším obchodním rozhodnutím a minimalizaci rizik, nákladů a zdrojů souvisejících s přechodem do cloudu.“

Společnost Arrow spustila platformu ArrowSphere v roce 2012. Dnes již platformu ArrowSphere využívá pro akceleraci cloudového obchodu přes tisíc čtyři sta partnerů v prodejním kanálu v celé severní Americe a v Evropě. Chcete-li se dovědět o ArrowSphere více, navštivte cloud.xsp.arrow.com.

O společnosti Arrow

Arrow Electronics je celosvětovým dodavatelem produktů, služeb a řešení pro průmyslové a komerční uživatele elektronických komponent a podnikových výpočetních řešení. Společnost Arrow působí jako distribuční partner pro více než 100 tisíc výrobců OEM, smluvních výrobců a komerčních zákazníků, a to prostřednictvím celosvětové sítě více než 460 poboček ve více než 85 zemích.

Arrow nabízí nejlepší globální cloudová řešení svého druhu, která jsou specificky zaměřená na potřeby komunit resellerů a poskytovatelů řešení. Ověřené strategie Arrow pro uvádění cloudových řešení na trh a scénáře pro řešení s více dodavateli rozšiřují expertizy a nabídky resellerů a poskytují jim lepší pozici důvěryhodných poradců u jejich koncových zákazníků. Pro více informací o globálních cloudových nabídkách Arrow navštivte: http://ecs.arrow.com/cloud_services/.