Náročný tendr na fasádu dvou mrakodrapů v Londýně vyhrál český Sipral

Česká firma Sipral získala svou historicky největší zakázku přesahující 2 miliardy korun. Zvítězila v náročném tendru a v letech 2017 – 2019 bude realizovat vnější plášť jedněch z nejvyšších budov ve Velké Británii. Wardian London je prestižní luxusní rezidenční projekt v londýnském Canary Wharf se dvěma výškovými budovami o 50 a 55 patrech a výšce 170 a 183 metry. Obě budovy se budou stavět současně a bude se v nich nacházet například venkovní bazén, kino či sky lounge. Developer Eco World-Ballymore projekt svěřil architektům Glenn Howells Architects. (TZ)

„Ohromný úspěch v tomto prestižním tendru je výsledkem dokonalé týmové práce. Do realizace se pouštíme okamžitě a s velkou pokorou k takto zásadnímu, náročnému a velkému projektu“ říká Radim Koštial, Sipral CEO.

Zelená oáza

Vizí projektu Wardian London je vytvořit luxusní zelenou oázu klidu v samém srdci prestižní londýnské finanční čtvrti Isle of Dogs. Design budov se inspiruje prací londýnského badatele, botanika a vynálezce Nathaniela Bagshawa Warda, který v 19. století navrhl první botanické skleníky pro transport exotických bylin. Wardovo jméno ponese budova nejen symbolicky, odkazujíc na jeho preciznost, moderní přístup a touhu po dobrodružství, ale také díky množství zeleně všech možných druhů rostlin z celého světa, které budou zdobit atria, odpočinkové zóny i balkony.

Wardian London budou tvořit dvě výškové budovy

Východní věž s 55 patry dosáhne výšky 183 metry. Západní věž o 50 patrech bude vysoká 170 metrů. Obě budovy se tak zařadí mezi jedny z nejvyšších rezidenčních budov nejen v Londýně, ale i v celé Velké Británii. Budova nabídne 792 apartmány. Každý z nich bude mít vlastní venkovní terasu. V budově Wardian najdou její návštěvníci také venkovní 25metrový bazén, vlastní sportovní centrum, kino, restauraci v 55. patře a samozřejmě unikátní výhled ze sky lounge baru.

Sipral v Británii nedávno realizoval fasádu univerzitní budovy v Sheffieldu (https://www.sheffield.ac.uk/diamond) a od roku 2014 pracuje na rezidenčním projektu Nine Elms Point London (http://nineelmslondon.com), který má být dokončen v roce 2018. Od roku 2006 má ve Velké Británii pobočku Sipral UK Ltd.

Více informací na:

www.wardianlondon.com

www.sipral.com

O společnosti Sipral a. s.

Společnost Sipral byla založena v roce 1991, dnes je předním českým dodavatelem obvodových plášťů budov ze skla a lehkých kovů s více než 200 zaměstnanci v České republice, Dánsku, Velké Británii a Francii. V roce 2006 byla založena britská pobočka Sipral UK Ltd., o tři roky později v Paříži pobočka francouzská a poté dánská. Mezi nejznámější projekty společnosti patří Fondation Louis Vuitton od architekta Franka Gehryho, kodaňská spalovna odpadu Amager Bakke od architektonického studia BIG či pařížská Arena Nanterre, kterou navrhl Atelier Christian de Portzamparc. V České republice pak Sipral dodával komplexní opláštění například polyfunkční budově Quadrio či administrativním budovám Florentinum a Main Point Karlín.   

O společnosti EcoWorld Ballymore:

EcoWorld Ballymore vznikl spojením společnosti EcoWorld, jednoho z předních developerů v Malajsii, a společnosti Ballymore, která má více než 20 let zkušeností na londýnském trhu s nemovitostmi. Vizí obou společností je výstavba těch nejpoutavějších a nejinovativnějších rezidenčních projektů v Londýně. Jejich propojení přispělo k ideální rovnováze investic do tří nejvýznamnějších developerských projektů budoucnosti, které budou stát jak na východním, tak i na západním břehu Londýna: Embassy Gardens, London City Island a Wardian London.