Lenovo spustilo vlnu inovací na veletrhu CES 2017

Praha, 9. ledna 2017 – Společnost Lenovo představila na veletrhu spotřební elektroniky CES 2017 celou řadu zajímavých produktů, které ztělesňují motto „different innovates better.” Uživatelé v dnešní době očekávají, že zařízení budou vytvořená přímo na míru a budou přesně vyhovovat jejich požadavkům ať už doma, v kanceláři, nebo na cestách. Uvedení nových produktů posiluje odhodlání společnosti Lenovo pokračovat v inovacích z pohledu každého jedince a jeho individuálních životních potřeb. (TZ)

Prémiový zážitek s nejnovější řadou produktů ThinkPad X1

Nová generace produktů ThinkPad X1 je oddána nekompromisním inovacím. Snaží se vyhovět neustále se zvyšujícím nárokům uživatelů, kteří nyní smazávají hranici mezi osobním a pracovním využitím svých počítačů. Na základě zkušeností a zpětné vazby od zákazníků se společnost Lenovo zaměřila na jejich nejdůležitější potřeby a promítla je do nové generace produktů.

ThinkPad X1 Carbon nové generace, který je dostupný v klasické černé a nově i stříbrné barvě, je jeden z nejlehčích 14palcových pracovních notebooků na trhu. Nově disponuje třemi porty Thunderbolt, super rychlým bezdrátovým LTE-A připojením pomocí modemu Qualcomm a WiGig modulem jež zajišťují skvělou konektivitu. Novinkou je i napájení přes moderní USB-C port. Zároveň nabízí až 15hodinovou výdrž baterie pro delší dobu na cestách a vylepšené bezpečnostní prvky pro ochranu před hrozbami kybernetické kriminality. Mezi ně patří například čtečka otisků prstů se speciálním senzorem, který zpracovává biometrické údaje či funkce rozpoznávání obličeje s pomocí infračervené kamery.

Inovovaný notebook ThinkPad X1 Yoga je také k dispozici v metalické stříbrné barvě. Pyšní se vícerežimovými schopnostmi, takže se dokáže přizpůsobit potřebám svých uživatelů, a upoutá jasnými barvami na 14palcovém OLED displeji. Přepracované dobíjecí pero a vylepšená klávesnice typu „rise and fall” zároveň přispívají k většímu pohodlí při používání.

ThinkPad X1 Tablet i nadále ohromuje svou lehkostí, modularitou a výkonem. Zařízení disponuje jedinečnými moduly, které poskytují dodatečné porty, až 5 hodin výdrže baterie navíc či přídavný projektor pro snazší cestu od tvorby k prezentaci.

Spojení pracovního a soukromého života s Miix 720

Mimořádně elegantní tablet Lenovo Miix 720 se systémem Windows a odnímatelnou klávesnicí se může pochlubit všemi funkcemi potřebnými k práci. Kombinuje extrémně ostrý 12palcový QHD+ displej spolu se 7. generací procesorů Intel Core i7 a rozhraním Thunderbolt 3 a přináší tak výkon srovnatelný s profesionálními pracovními notebooky. Nespornou výhodu pro profesionály na cestách představuje také polohovatelná podsvícená klávesnice s itegrovaným touchpadem, která zároveň slouží jako kryt displeje.

Když je čas vyrazit na pracovní schůzku, stačí klávesnici jednoduše odejmout a proměnit zařízení v dotykový tablet s bohatou výbavou. S všestranným doplňkem Lenovo Active Pen 2 je Miix 720 ideální pro snadné psaní poznámek v operačním systému Windows 10 nebo realizaci kreativních konceptů. Stojánek otočný o 150 stupňů se bez problému přizpůsobí preferovanému úhlu pohledu, takže po práci nic nebrání večeru plnému pohodlí a zábavy.

Pro splnění měnících se požadavků herní komunity představuje Lenovo novou herní značku Lenovo Legion. Ta nově zastřešuje produkty a pohlcující zážitek, který probouzí vášeň pro hraní počítačových her. Mezi první produkty uvedené pod touto značnou patří notebooky Lenovo Legion Y720 a Lenovo Legion Y520.

Lenovo Legion Y720 a Y520 jsou dva výkonné herní notebooky, se kterými se jak běžní hráči, tak i herní nadšenci mohou plně ponořit do hry. Oba modely totiž díky podpoře virtuální reality prostřednictvím nejnovější grafiky NVIDIA řady 10  s mikro architekturou Pascal, lepšímu zvuku s Dolby Atmos a vyššímu výkonu nejnovější sedmé generace procesorů Intel Core i7 poskytují větší herní zážitek v každém slova smyslu. Nová herní řada Lenovo tak vychází vstříc požadavkům herní komunity a přináší vynikající herní zážitek.

Jedním z hlavních cílů společnosti Lenovo v propojeném světě je přinést zážitek z chytré domácnosti do více rodin a vytvářet stále dostupnější technologie. Na základě série spotřebitelských průzkumů potřeb navrhlo Lenovo novou digitální osobní asistentku Lenovo Smart Assistant. Díky spolupráci s firmou Amazon a jejími cloudovými hlasovými službami Amazon Alexa dokáže Lenovo Smart Assistant rozpoznávat hlasové povely. Na jejich základě pak umí například vyhledávat na internetu, přehrávat hudbu, zapisovat poznámky nebo vytvářet upomínky v kalendáři. Lenovo Smart Assistant je zároveň navržená tak, aby ji bylo možné propojit nejen se zařízeními Lenovo pro chytrou domácnost, ale i s produkty jiných výrobců. Uživatelům se díky tomu rozšíří možnosti jejího využití.

Nabídku zařízení pro chytrou domácnost doplňuje také bezpečné digitální úložiště Lenovo Smart Storage s 6TB pamětí, dvoupásmovým bezdrátovým přístupem a automatickou synchronizací s větším počtem zařízení najednou. Zaručen je tak rychlý, bezpečný a přímý přístup k uloženým médiím jako jsou fotografie, hudba a dokumenty. Integrovaný software na rozpoznávání obličeje navíc dokáže s velkou přesností uspořádat celou galerii podle toho, kdo na snímcích je.

Mějte vše pod kontrolou s Lenovo 500 Multimedia Controller

Lenovo 500 Multimedia Controller je zařízení vytvořené v reakci na rychlé šíření chytrých televizí umožňujících připojení k internetu. Jde o zařízení, které v sobě kombinuje funkce bezdrátové klávesnice i myši. Perfektně zapadne do vaší dlaně a výrazně tak vylepšuje způsob, jakým se lidé připojují k internetu, počítačům a nejrůznějším obrazovkám. Lenovo 500 Multimedia Controller přichází také s unikátní vlastností, která umožňuje uživatelům využít vícedotykový touchpad, který tvoří celá klávesnice na zařízení. Ten zjednodušuje způsob ovládání a navíc podporuje využití gest ve Windows 10.

První phablet na světě podporující technologii Tango, Lenovo Phab 2 Pro, otevírá možnosti rozšířené reality všem uživatelům mobilních zařízení. Pro podporu technologie Tango je Lenovo Phab 2 Pro vybaven senzory, které provádějí 250 tisíc měření za sekundu a zpracovávají informace získané sledováním pohybu, rozpoznáváním okolí a hloubkovým snímáním. Aplikace, které tuto technologii využívají, jako jsou například iStaging, Matterport a Hot Wheels Track Builder, přinášejí novou vlnu rozšířené a virtuální reality do oblasti nakupování, her, interiérového designu a vzdělávání. Umožňují například navrhnout si výzdobu interiéru, vytvářet hologramy sebe sama nebo proměnit byt či dům ve virtuální hřiště.  

Tablet Lenovo Miix 720 včetně klávesnice bude u nás k dispozici v průběhu jara, cena zatím nebyla stanovena.

Herní notebook Legion Y520 bude na našem trhu dostupný od února za cenu od 25 999 Kč s DPH. Lenovo Legion Y720 dorazí na náš trh ve druhém čtvrtletí roku 2017, jeho cena zatím nebyla stanovena.

Lenovo 500 Multimedia Controler bude na našem trhu dostupný od léta 2017, jeho cena zatím nebyla stanovena.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Informace o Lenovo teamu pak naleznete na www.lenovoteam.cz. Nově byly spuštěny stránky www.thinkserver.cz, které přinášejí nabídku serverů společnosti Lenovo.

Lenovo, společnost s obratem 46 miliard USD, je lídr v poskytování inovativních spotřebitelských, komerčních a podnikových technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.