Lenovo Legion: nová řada produktů určená pro hráče

Praha, 19. ledna 2017 – Nová herní řada Lenovo Legion vznikla na základě požadavků a zkušeností komunity hráčů. Díky tomu dokáže zajistit vynikající herní zážitek a pozvedá hraní na zcela novou úroveň, která vás doslova pohltí. (TZ)

Mezi první produkty z řady Lenovo Legion patří notebooky Lenovo Legion Y720 a Y520, dva výkonné herní počítače určené jak pro běžné hráče, tak i herní nadšence. Díky nejmodernějším technologiím se s nimi uživatelé mohou zcela ponořit do herního světa.

Podle průzkumu společnosti Lenovo se hráči shodují, že rychlost grafiky a procesoru patří k vlastnostem, kterých si nejvíce cení na svých počítačích. Notebooky Lenovo Legion jsou vybaveny nejnovější grafikou NVIDIA řady 10  s mikro architekturou Pascal a nejnovější sedmou generací procesorů až Intel Core i7 pro snadné dosažení rychlosti potřebné k vítězství. Díky až 16GB operační paměti typu DDR4 si můžete současně spustit svou oblíbenou hru, chatovat a přehrávat hudbu, aniž by docházelo k jakýmkoliv problémům. Model Lenovo Legion Y720 je navíc dodáván s rozhraním Thunderbolt 3, nejrychlejším portem, který je v dnešní době na počítačích k dispozici.

Kromě rychlého zařízení potřebují hráči vidět i ten nejmenší detail. Lenovo Legion Y720 proto přináší hráčům vysoce kvalitní rozlišení obrazovky na antireflexním IPS displeji až v UHD kvalitě (3840 x 2160). Pro ještě intenzivnější vizuální zážitek můžete notebook připojit k jednomu z 27palcových zakřivených herních monitorů Y27g a vidět tak věci zcela novým způsobem.

Průzkum dále ukázal, že se nejvíce her hraje mezi 18. hodinou a půlnocí. Z toho důvodu je Lenovo Legion Y720 vybaven volitelnou RGB podsvícenou klávesnicí, zatímco model Lenovo Legion Y520 přináší volitelnou červeně podsvícenou klávesnici. Lenovo Legion Y720 je navíc k dispozici s integrovaným přijímačem Xbox One Wireless, který je schopen podporovat až čtyři uživatele najednou, což se bude hodit při hraní s přáteli.

Nic vás nedokáže tak vtáhnout do hry jako to, že se zcela necháte obklopit zvukem. Téměř polovina hráčů počítačových her si v loňském roce zakoupila nějaké nové periferní audio zařízení, aby dosáhla lepšího zvukového zážitku ze hry.

Lenovo proto navrhlo model Legion Y720 jako první počítač na světě na základě systému Dolby Atmos. Tato technologie hráče vtáhne přímo do akce prostřednictvím silného a působivého zvuku, který navíc působí velmi reálně. Herní svět doslova ožije díky pohlcujícímu zvuku, který můžete přímo cítit, ať už se jedná o rachot vesmírné lodi nad vaší hlavou nebo vrzání podlahy pod vašimi botami. Se zvukem, který přichází z každého úhlu, získáte taktickou výhodu při hraní her.

Notebook Lenovo Legion Y720 je navíc od základů zkonstruován tak, aby zcela podporoval virtuální realitu a díky tomu poskytl opravdu pohlcující herní zážitek. Stačí připojit brýle pro virtuální realitu do HDMI portu a jste připraveni pro hraní her.

Herní notebook Legion Y520 bude na našem trhu dostupný od února za cenu od 24 999 Kč včetně DPH.

Lenovo Legion Y720 dorazí na náš trh ve druhém čtvrtletí roku 2017, jeho cena zatím nebyla stanovena.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Informace o Lenovo teamu pak naleznete na www.lenovoteam.cz. Nově byly spuštěny stránky www.thinkserver.cz, které přinášejí nabídku serverů společnosti Lenovo.

Lenovo, společnost s obratem 46 miliard USD, je lídr v poskytování inovativních spotřebitelských, komerčních a podnikových technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.