Mediální dům CZECH NEWS CENTER a. s. se stal v prosinci třetím největším provozovatelem na českém internetu

Podle nově zveřejněných dat výzkumu NetMonitor za prosinec roku 2016 se mediální dům CNC posunul na 3. místo v RU a vystřídal tak provozovatele AdActive/VLM. Weby CNC v prosinci navštívilo více než (TZ)

5 milionů reálných uživatelů. Tento trend si CNC udrželo již druhý měsíc po sobě, i v listopadu byl počet RU nad 5 milionů.  

V počtu PV dosáhlo CNC rekordních 482 000 000 zobrazených stránek, čímž potvrdilo svou třetí pozici na trhu. Jedná se o meziroční nárůst v počtu PV o 80 %.

Za zmínku stojí jistě portál Bleskprozeny.cz, který v prosinci zaznamenal 1 289 000 RU. Přeskočil rubriku iDnes.cz/OnaDnes a stal se trojkou v kategorii magazínů zaměřených na ženy a módu. Stejně tak portál iSport.cz přeskočil v prosinci rubriku iDnes.cz/Sport a s 960 000 RU obsadil druhé místo v kategorii sportovních webů. V počtu PV (41 milionů) je iSport.cz na druhém místě v kategorii sportovních webů již druhý měsíc v řadě.

Nový zpravodajský portál INFO.CZ hned první měsíc svého fungování zaznamenal skvělé výsledky – 759 000 RU a 12,3 milionu PV. Tato čísla ho okamžitě zařadila na 8. místo v kategorii zpravodajských webů v počtu RU a předběhl i dlouho fungující portály v tomto segmentu.

Zdroj: NetMonitor – SPIR – Gemius & Mediaresearch; prosinec 2016

CZECH NEWS CENTER a. s. je nejsilnějším mediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů oslovuje téměř 3,5 milionu čtenářů tisku a více než 5 milionů návštěvníků internetu. Desítky tisíc dalších využívají ostatní digitální produkty a aplikace CNC. Časopisy Reflex, Svět motorů a ABC získaly ocenění v soutěži Časopis roku 2015.

Mezi další úspěšné projekty patří BLESKmobil – nejsilnější virtuální operátor v zemi, BLESK peněženka – první dobíjecí platební karta v ČR, a BLESK energie – úsporný dodavatel plynu a elektřiny. Pod společností působí také tiskárny s názvem CZECH PRINT CENTER a.s.