JIC MASTER hlásí čtveřici přírůstků: ponožkoboty, tříkolku pro vozíčkáře, e-docházku pro zaměstnance i software pro brokery

Pomoc s růstem na nové trhy čeká ve spolupráci s JIC čtyři nové firmy. Šestiměsíční program JIC MASTER nově spolupracuje se softwarem pro docházku Giriton, botkami do kapsy Skinners, SaaS pomůckou pro brokery Turing Technology a rodinnou firmou vyrábějící elektrovozítka pro handicapované řidiče Rid-E. (TZ)

JIC spolupracuje s firmami od stádia nápadu až po zavedené společnosti. Program JIC MASTER je určený takovým, které jsou sice na trhu nové, ale už nasbíraly první platící zákazníky. Pravidelné konzultace se soustředí na klíčové členy týmu a celkovou strategii. Další zájemci o vstup do programu se můžou hlásit do 2. dubna 2017, přihlášku lze vyplnit zde.

Více o vybraných firmách:

Firma Giriton nahrazuje píchací hodiny moderní aplikací, která šetří čas nejen zaměstnancům, ale i zaměstnavatelům. Aplikace je díky cloudovému uložišti dostupná na mobilních telefonech, tabletech, EET či PC. Uživatel tak získává snadný přístup k informacím prakticky odkudkoliv. Různé funkce aplikace přehledně zpracovávají veškerá získaná data pro snadnou orientaci podle oprávnění uživatele nebo rozdělení středisek. „Online docházka od Giritonu je velmi intuitivní a na rozdíl od jiných aplikací poskytuje moderní rozhraní a zároveň i sofistikované funkce, které umožňují efektivnější organizaci práce ve firmě,“ říká jednatel firmy Giriton Jan Greš.

Skinners je mladý start-up, který už má za sebou spoustu úspěchů. Suverénně prorazil na českém crowdfoundingovém portálu HitHit.com a na americkém portálu KickStarter.com se stal dokonce jednou z nejúspěšnějších kampaní zaměřených na oblečení vůbec. Pozornost si firma Skinners získala zejména díky netradičnímu nápadu vyrobit boty, které jsou doslova srolovatelné do kapsy. Tuto „ponožkobotu“ ocenění milovníci barefoot feelingu, může být doplňkem běžné obuvi i praktickým pomocníkem pro všechny sportovce, kteří potřebují s sebou na cesty co nejskladnější a nejlehčí obuv. „Naším cílem je navázat na dosavadní úspěchy firmy a udělat ze skinnersek pevný brand, rozjet sériovou výrobu a zároveň si udržet originalitu produktu,“ plánuje zakladatel Skinners Petr Procházka.

Rid-E je rodinná firma, která vyrábí unikátní tříkolky s elektrickým pohonem, na které není zapotřebí vlastnit řidičský průkaz a může je tak využívat v podstatě kdokoliv. Cílovou skupinou jsou zejména senioři nebo lidé s omezenou pohybovou schopností. Rid-E tříkolka usnadní každodenní život nejen samotnému uživateli, ale i celé jeho rodině, protože rozšiřuje jejich každodenní možnosti. „Elektrické vozíčky mají kvůli nekvalitním čínským výrobkům a neznalosti tuzemských spotřebitelů poměrně neblahou pověst. To chceme s naším výhradně českým výrobkem a pokročilou technologií změnit,“ zmiňuje majitel společnosti RID-E a zároveň motocyklový závodník Ivo Kaštan.

Turing Technology poskytuje komplexní softwarové řešení pro podniky, které obchodují na akciovém či devizovém trhu, ale i jiné subjekty, které chtějí klientům nabídnout osobní profil s přehledem o jejich účtu a odměnách. „Náš balíček zahrnuje i další služby jako CRM a backoffice, je flexibilnější než stávající řešení dostupná na trhu a levnější než řešení na míru. Tím, že produkt poskytujeme na principu SaaS a Cloudu odpadá uživateli starost s instalací a jakoukoliv následnou správou softwaru,“ tvrdí CEO společnosti Turing Technology Amir Mamaghani. Od programu JIC MASTER očekává poradenství zejména v oblasti marketingu při budování značky a také v oblasti prodeje.

Kontakt pro média: Martina Pouchlá, 602 476 863, pouchla@jic.cz  

JIC MASTER www.jic.cz/master   

Šestiměsíční program JIC MASTER nabízí konzultace s odborníky JIC i externími experty a začlenění do podnikatelského ekosystému JIC. Je určený firmám, které mají inovativní technologický produkt ověřený trhem (má alespoň jednoho platícího zákazníka) a není starší tří let. Mezi absolventy programu JIC MASTER jsou například nástroj pro analýzu fotbalových zápasů Camvision, IT platforma pro školy Edookit nebo platforma pro geolokační hry GEOFUN.

JIC (Jihomoravské inovační centrum) www.jic.cz

JIC (Jihomoravské inovační centrum) podporuje lidi ve vytváření a rozvoji firem, které mění svět. Jeho služby využívá každoročně přibližně stovka  firem, ať už ve fázi prvotního nápadu, rychle rostoucího startupu i zavedené technologické firmy.  Začínající společnosti, které prošly programy JIC, už vytvořily více než 1 400 nových pracovních míst a další stovky míst v navazujících službách. Za 13 let své existence nastartoval JIC téměř 360 spoluprací mezi vědci a firmami. Těmito a dalšími aktivitami pomáhá JIC zvyšovat konkurenceschopnost jižní Moravy a budovat z ní jeden z nejinovativnějších regionů Evropy.