Vodafone jmenoval Jiřího Báču novým generálním ředitelem

Praha, 3. února 2017 – Vodafone dnes oznámil, že se jeho novým generálním ředitelem od 1. března stává Jiří Báča. Stávající generální ředitel Balesh Sharma nadále zůstává předsedou představenstva společnosti Vodafone ČR. (TZ)

„Jiří posune Vodafone zase o krok dál,“ říká Balesh Sharma. „Díky svým zkušenostem s transformací firem a svému nadšení pro práci se zákazníky, obchodním úspěchům i v oblasti digitálních služeb a manažerským dovednostem je výborným kandidátem na nejvyšší pozici. Jiří je také prvním Čechem, který Vodafone na českém trhu povede, a určitě s sebou přinese výbornou znalost místního trhu.“

Jiří Báča nastoupil na pozici Viceprezidenta pro péči a prodej v březnu 2013. Pod jeho vedením se podařilo výrazným způsobem zvýšit prodej, stejně jako dosáhnout excelentní zákaznické zkušenosti, která vede k udržitelnému růstu.

Jiří přinesl do Vodafonu rozsáhlé zkušenosti s řízením retailového i firemního segmentu z několika významných vedoucích pozic v oblasti bankovnictví. Do Vodafonu přišel z GE Money Bank, kde úspěšně řídil komerční bankovnictví. Předtím působil na pozici generálního ředitele mBank, kde se mu podařilo vybudovat nejdynamičtější banku na českém trhu. Dále působil ve vedeních společností jako jsou CITIBANK, HVB Bank apod.

Jiří vystudoval na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně a Vysoké škole finanční a správní v Praze obory Management a ekonomika a Finance a finanční služby. Ve volném čase čerpá energii prostřednictvím lyžování, tenisu, horské turistiky a cestování.

Balesh Sharma odchází z Vodafone ČR do Vodafone Indie, kde bude zastávat pozici provozního ředitele (Chief Operations Officer). Bude mít na starosti spotřebitele i firemní zákazníky a marketing.

Během tříletého působení v České republice Balesh dokázal posílit pozici společnosti Vodafone a zlepšit spokojenost zákazníků především díky vybudování vynikající datové sítě. Se svým výkonným a motivovaným týmem úspěšně zvýšili podíl na trhu, zvedli počet zákazníků a nastartovali pozitivní finanční trend.

Balesh Sharma nastoupil do Vodafonu již v roce 2003. Od února 2011 byl generálním ředitelem Vodafone Malta. Před touto rolí zastával několik pozic ve Vodafonu v Indii. V minulosti působil v manažerských pozicích ve společnostech BPL Mobile nebo Xerox a Ricoh.

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než třem milionům zákazníků. Od roku 2007 přináší Vodafone komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje více než milion firemních SIM karet. V roce 2012 byl Vodafone prvním operátorem na českém trhu, který začal účtovat hovory po sekundách. O rok později Vodafone představil Turbo Internet a začal rychlým mobilním internetem pokrývat venkov a menší města. V současnosti nabízí nejrychlejší a nejrozšířenější síť mobilního internetu na tuzemském trhu. Aktuálně se Vodafone soustředí na rozšiřování LTE do všech koutů České republiky. V roce 2016 získal Vodafone za svoje aktivity v CSR zlatý certifikát TOP Odpovědná firma roku. Jeho Nadace Vodafone již rozdělila více než 170 milionů korun. Za 10 let od svého založení se dostala na přední místa v hodnocení firemních nadací. Patří mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Více informaci na www.vodafone.cz