Agentura Moody´s hodnotí Český Aeroholding stejně vysoko jako Českou republiku

Renomovaná agentura Moody´s Investors Service zvýšila rating Českého Aeroholdingu o jeden stupeň na A1 se stabilním výhledem z dosavadního A2 s pozitivním výhledem.  Rozhodnutí agentury je výsledkem naplněného závazku společnosti zavést uvážlivou finanční politiku, úspěšně naplňovat strategii a vytvořit stabilní klientskou základnu u dceřiných společností. Český Aeroholding se díky změně ratingu stal jedinou nebankovní obchodní společností hodnocenou nejvyšším možným ratingem v dané zemi, tedy stejným jako stát Česká republika. (TZ)

„Zvýšení ratingu je potvrzením efektivního hospodaření a úspěšného naplňování naší dlouhodobé strategie. Agentura Moody´s za poslední tři roky zvýšila Českému Aeroholdingu hodnocení již potřetí a nyní jsme se dostali na nejvyšší dosažitelný rating A1,“ říká Václav Řehoř, předseda představenstva Českého Aeroholdingu a dodává: „Rating na úrovni České republiky je skvělým signálem pro naše obchodní partnery a akcionáře. Potvrzuje naši motivaci investovat do dalšího rozvoje společnosti a zvyšuje potenciál možností dlouhodobého financování.“

Své aktuální rozhodnutí zdůvodnila agentura Moody’s zavedením obezřetné finanční politiky, která má mimo jiné vést ve střednědobém horizontu k dalšímu snížení zadluženosti Českého Aeroholdingu,  dále pozitivním vývojem v naplňování strategie společnosti, která byla schválena počátkem roku 2015, a vytvořením stabilní klientské základny pro obchodní aktivity v oblasti služeb odbavení a údržby letadel. 

Stabilní výhled připojený k ratingu odráží očekávání agentury Moody’s, že společnost bude pokračovat ve snižování svého dluhového zatížení přinejmenším do začátku 20. let 21. století. 

Rating byl udělen Českému Aeroholdingu, a.s., ale zohledňuje výkonnost celé skupiny Český aeroholding. Pozitivně odráží stabilní cash flow společnosti, konkurenceschopné letištní poplatky a velmi silný finanční profil, který podle očekávání Moody’s neohrozí ani budoucí rozvojové investice.