Obchodníci hlásí před Valentýnem vyšší prodeje. V kurzu je i drobná elektronika nebo dárkové vouchery

Dárky ke svatému Valentýnu nedělají radost jen zamilovaným párům, ale i obchodníkům. Češi tradičně nenakupují cukroví nebo květiny. Více na odbyt jdou ale i třeba menší elektro výrobky pro péči o tělo nebo příslušenství pro elektroniku v růžové či červené barvě. (TZ)

Podle zkušeností řetězce a e-shopu Expert Elektro jsou o Valentýnu mezi obdarovanými především ženy. „Registrujeme vyšší zájem o fény, žehličky na vlasy nebo krepovací kleště. Roste i prodej dárkových karet, které mohou být řešením v situaci, kdy si lidé nejsou s výběrem vhodného dárku pro svou drahou polovičku jistí,“ uvedla Zuzana Löflerová, vedoucí marketingu Expert Elektro.

Oblíbené je v tomto období i příslušenství pro elektroniku. „Jde o sluchátka, propojovací kabely nebo pouzdra na mobily v růžovém nebo červeném provedení,“ doplnila Zuzana Löflerová z řetězce Expert Elektro.

O Expert Elektro:

Společnost Expert Elektro je nákupní sdružení, které je členem mezinárodní kooperace Expert International. Ta se svým obratem zaujímá mezi evropskými řetězci celkově 4. místo. V současnosti se česká expertní síť skládá ze šestnácti společníků a 51 prodejen. Mezi největší společníky patří K+B Expert, dále pak Elektro Vision, Elektro Jankovský a Elektro SPEKTRUM. Společnost Expert Elektro zaznamenává v posledních letech trvalý růst a její podíl na tuzemském trhu se zvyšuje. Do budoucnosti otevírá nové perspektivy všem současným i budoucím členům společnosti.