Aktualizace Android 7.0 a EMUI 5.0 pro Honor 8 je tady

Praha, 14. února 2017 – Honor 8, současná vlajková loď značky Honor, získává oficiální aktualizace operačního systému Android i uživatelské nadstavby EMUI. Uživatelé si tak po automatickém stažení mohou užívat leckterých výhod Androidu 7.0 Nougat a EMUI 5.0. Všechny telefony by měly aktualizace obdržet do konce měsíce. (TZ)

Chloubou oblíbené vlajkové lodi Honor 8 jsou zejména kvalitní duální fotoaparát, bleskurychlá čtečka otisků prstů kombinovaná s programovatelným tlačítkem smartkey nebo jemný 5,2″ displej. Zaujme také svým designem, kterému kralují skleněná záda s originálním 3D efektem. Honor 8 je k dostání v černé, modré, bílé a zlaté barvě.
V současné době je na trhu také limitovaná edice v jemném růžovém odstínu.

Do konce měsíce budou moci všichni jeho majitelé využívat vylepšení, která s sebou přináší aktualizace operačního systému Android a jeho nadstavby EMUI.

Android 7.0 Nougat: systém multi-window nebo změny v notifikacích

Jednou z novinek, které s sebou aktualizace operačního systému přináší, je tzv. multi-window view. Rozdělení displeje do dvou částí, přičemž na každé z nich je spuštěná jiná aplikace, je překvapivě návykové. Obě aplikace lze samostatně ovládat, není tedy nutné mezi nimi přepínat. Modelovým příkladem může být například spuštěný Skype hovor v jedné a čtení zpráv ve druhé části displeje. Mezi oběma částmi je také snadné kopírovat texty, obrázky apod.  

Dalšími užitečnými změnami prošlo notifikační centrum a notifikace samotné. Jednak je nově možné libovolně upravit pořadí zástupců rychlého nastavení dle četnosti užívání (např. Wi-fi, bluetooth, nastavení zvuku, automatické otočení obrazovky, režim letadlo atd.). Novinkou je také možnost odpovídat na textové zprávy přímo v notifikaci. Není tedy nutné aplikaci vůbec spouštět. Dosud to bylo možné jen u aplikací Hangouts a Messenger. Nejen kosmetickou, ale také praktickou změnou je potom shlukování notifikací jednotlivých aplikací k sobě. Takže už se neřadí jen chronologicky. Oznámení o zprávách, mailech nebo třeba z Twitteru tak nyní budou pohromadě. V případě mailů se pak dělí i podle jednotlivých adres, pokud jich uživatel používá více.

Mezi další změny pak patří například vylepšený systém šetření mobilních dat i výdrže baterie, rychlé překlikávání dvou naposledy používaných aplikací pomocí tlačítka spuštěných aplikací nebo snadnější způsob blokování nežádoucích telefonních čísel. Stačí číslo blokovat jen v rámci hovorů a systém to pak zkopíruje do všech dalších aplikací.


EMUI 5.0: zjednodušené operace nebo nové uspořádání aplikací

Oblíbená uživatelská nadstavba EMUI také přináší pár změn v notifikacích. Kosmetickou změnou je jejich bílý podklad, takže jsou čitelnější. Další změnou je sloučení notifikací a zástupců rychlého nastavení do jedné nabídky, není už tedy nutné mezi nimi překlikávat.

Celkem zásadní novinkou je možnost výběru mezi dvojím uspořádáním aplikací. Buď je tu stávající možnost umístění aplikací přímo na plochu, nebo nově vytvoření klasického „šuplíku“ s aplikacemi na hlavní ovládací liště.

Díky lepšímu uspořádání dat v paměti RAM i ROM je systém ještě svižnější. Také došlo ke zjednodušení při dokončování operací. 90 % klíčových operací teď uživatel dokončí během tří kroků. To se projevilo například u nové možnosti smazání SMS jejím posunutím vlevo.

Funkce App Twin umožní uživateli přihlásit se ke dvěma různým Facebook či WhatsApp účtům.

Užitečnou úpravou je redukce nechtěných dotyků na displeji. Systém rozpozná, které dotyky byly patrně nechtěné a nereaguje tak na ně. Patří mezi ně například dotyk dlaně při vytáčení čísla, focení nebo psaní textu.

Praktickou novinkou je aplikace Phone Clone na zálohování telefonu. Funguje nejen napříč starými a novými telefony, ale také napříč operačními systémy. Není tedy problém si do nového Honoru 8 převést zálohu ze systému iOS.

 

O značce mobilních telefonů Honor

Honor je odvážná značka. Značka pro zákazníky, kteří se nebojí dělat věci jinak – proti zažitým konvencím. Honor přišel na trh s úplně novým obchodním modelem navrženým pro moderního zákazníka. Zařízení Honor spoluvytváří uživatelé v rámci modelu Consumer to Business. Značka vychází svým zákazníkům vstříc nejen designem konkrétních zařízení, ale také přímým distribučním modelem. Zákazník, který si zakoupí zařízení značky Honor, nezíská jen mobilní telefon. Získá dlouhotrvající svazek se značkou odhodlanou přispět ke splnění všech jeho potřeb ve světě moderních komunikací.

Více informací naleznete na www.hihonor.com nebo na našem Facebooku www.facebook.com/HonorCZSK.