Taylor Wessing Praha poskytla komplexní právní poradenství německé společnosti Hectas

Advokátní kancelář Taylor Wessing Praha poskytla komplexní právní poradenství německé společnosti Hectas Facility Services Stiftung&Co. KG při odprodeji její dceřiné společnosti Hectas Facility Services, s.r.o., která dodává úklidové a technické služby v rámci celé České republiky. Ta v současné době zaměstnává vice než 400 pracovníků. Kupujícím byla ostravská společnost MW-Dias, a.s., která je v současné době největší úklidovou společností Moravskoslezského kraje, a patří mezi největší v České republice. (TZ)

Součástí komplexních právních služeb bylo, mimo jiné, poradenství v oblasti strukturování transakcí, návrh a vyjednávání smluvní dokumentace dle českého práva a asistence ve fázi closingu. 

Na transakci se podíleli právníci z Prahy, vedoucí týmu Thilo Hoffmann, partner advokátní kanceláře Taylor Wessing Praha, k celé transakci uvádí: „Bylo zajímavé se podílet na celém procesu odprodeje a převzetí dcery předního evropského poskytovatele služeb úklidu, správy nemovitostí a bezpečnostních služeb pro velké a střední klienty z řad průmyslových společností, německé společnosti Hectas, do českých rukou. Celá transakce probíhala přibližně půl roku, s účinností od února. Pevně věřím, že česká dceřiná společnost se stala součástí prosperujícího koncernu  poskytujícího kvalitní služby v České republice,“ a dodává: “Transakce má velký význam vzhledem k roli obou stran, kterou hrají v souvislosti s poskytováním služeb pro předního českého výrobce automobilů.”

O Hectas:

S 68 pobočkami v osmi zemích Evropy je německá společnost Hectas  jednou z nejvýznamnějších firem v oblasti úklidových služeb. Od svého založení v roce 1974 se dynamicky rozvinula do předního poskytovatele evropských služeb v oblasti infrastrukturního facility managementu. Hectas je součástí rodinné firmy Vorwerk Gruppe.

O MW-DIAS, a.s.:

MW-DIAS, a.s. je největší úklidovou společností Moravskoslezského kraje a patří mezi největší v České republice. Je ryze českou společností se sídle v Ostravě a od roku 1997 nabízí úklidové služby klientům na území České a Slovenské republiky.

O Taylor Wessing:

Taylor Wessing je mezinárodní advokátní kancelář poskytující svým klientům celosvětově kompletní servis ve všech odvětvích jejich podnikání. Více než 1 200 právníků přistupuje k poradenství cílevědomě a o obchodních záležitostech klientů přemýšlí inovativně, čímž jim pomáhá uspět zejména v rychle se rozvíjejících oblastech. Taylor Wessing podporuje své klienty všude tam, kde chtějí podnikat. Celkem 33 kanceláří v Evropě, na Středních východě a v Asii, stejně tak dvě kanceláře v USA, nejsou jen symbolickým zastoupením;  jedná se o týmy se znalostí místního obchodního, průmyslového a kulturního prostředí, ale zároveň s mezinárodní zkušeností, která advokátní kanceláři umožňuje vždy poskytovat efektivní a integrovaná řešení.