Dell EMC zaznamenala v ČR ve 4. čtvrtletí 2016 silný růst v oblasti prodeje serverů

Podle nejnovějšího průzkumu společnosti IDC rostl objem prodeje serverů Dell EMC v počtu kusů o téměř 22 % a celkový obrat z prodeje serverů o více než 43 %. (TZ)

PRAHA, 8. března 2017: Společnost Dell EMC Česká republika dnes oznámila pozitivní výsledky v oblasti prodeje serverů během posledního čtvrtletí roku 2016. V počtu prodaných kusů společnost Dell EMC rostla oproti trhu o 21,9 %, a pokud jde o celkový obrat, tržby rostly o 43,4 %. Ze zprávy analytické společnosti IDC dále vyplývá, že Dell EMC v ČR má nejsilnější pozici v segmentu středních a větších firem a největšího růstu dosáhla v segmentu největších firem.

Společnost Dell EMC zaznamenala na českém trhu v Q4 2016 rovněž nejsilnější meziroční růst podílu na trhu, a to jak z hlediska počtu prodaných serverů (+6,3 %), tak z hlediska celkového obratu (+11 %).

„Nejnovější čísla společnosti IDC v segmentu prodeje serverů jsou důkazem smyslu spojení společností Dell a EMC Corp. v loňském roce. Nejrychleji rosteme a získáváme tržní podíl od konkurence v segmentu největších společností (tzv. Enterprise segment), což je důkazem sílícího pozitivního vlivu společnosti Dell EMC jako lídra v oblasti budování datových center, komplexní a konvergované infrastruktury,“ komentuje zprávu IDC Jiří Kysela, generální ředitel české pobočky společnosti Dell EMC.

###

O společnosti Dell EMC  

Společnost Dell EMC, součást skupiny Dell Technologies, umožňuje organizacím modernizovat, automatizovat a transformovat jejich datová centra díky špičkovým konvergovaným infrastrukturám, serverům, úložištím a technologiím pro ochranu dat. Tím podnikům poskytuje důvěryhodný základ pro transformaci IT prostřednictvím hybridních cloudů a přeměnu celého systému podnikání tvorbou nativních cloudových aplikací a big data řešení. Dell EMC poskytuje služby zákazníkům ze 180 zemí – včetně 98 % společností z žebříčku Fortune 500 – a nabízí nejucelenější a nejinovativnější portfolio na trhu zahrnující vše od hraničních sítí přes základní systémy až po cloud.

 

© Dell Inc. a EMC Corp. Dell je ochranná známka společnosti Dell Inc. a EMC je ochranná známka společnosti EMC Corp. Dell Technologies je ochranná známka společnosti Dell Inc. Společnosti Dell a EMC si nečiní nárok na jiné ochranné známky a názvy než na své vlastní.