SAP a Google oznámily strategické partnerství v oblasti cloudu

PRAHA, Česká republika – 9. března 2017 — SAP SE (NYSE: SAP) a Google oznámily na konferenci Google Cloud Next 2017 v San Franciscu strategické partnerství, jehož cílem je zajistit mezinárodním společnostem bezpečný, flexibilní a rychlý veřejný cloud. In-memory databáze SAP HANA bude nově dostupná na Google Cloud Platform (GCP) a uživatelé tak budou moci využít ještě většího dosahu a rychlosti sítě. (TZ)

Strategickým cílem partnerství SAP a Google je zajištění bezpečnosti a integrity zákaznických dat v cloudu a rozšíření existujících možností GCP díky společně vyvinutým řešením. SAP a Google Cloud Launcher Marketplace nabídnou vývojářům expresní verzi SAP HANA, plně funkční prostředí pro vývoj aplikací řízených daty před jejich nasazením v cloudu.

SAP a Google propojují aplikace SAP a G Suite včetně Gmail a Google Calendar a uživatelům tak umožňují větší produktivitu a flexibilitu. Do Google Suite a GCP byla integrována řešení SAP Cloud Platform Identity and Access Management (IAM).

Součástí partnerství bude také dostupnost SAP Cloud Platform, platformy jako služby (Paas), na GCP. Zákazníkům to nabídne možnost vytvářet podnikové cloudové aplikace za využití nepřeberných kombinací služeb a rozhraní pro programování aplikací GCP a SAP Cloud Platform.

„Velikost, zaměření i zkušenosti obou společností přinášejí skvělou příležitost změnit způsob, jakým v digitální ekonomice fungují obchodní procesy a podnikové softwary. A to je teprve začátek. SAP a Google budou spolupracovat také v oblasti strojového učení, víc o této spolupráci odtajníme na květnové konferenci SAPPHIRE NOW,“ okomentoval partnerství s Google Bernd Leukert, člen představenstva SAP.

AddThis Sharing Buttons

Share to FacebookShare to Google+Share to TwitterShare to LinkedInShare to Email

Více informací najdete v SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají více než 345 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992, letos slaví 25. výročí. Dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services (dříve SAP BSCE), SAP Ariba a Concur. Další informace naleznete na www.sap.com.