Novinky v EW sérii monitorů BenQ

Praha 14. 3. 2017 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel digitálních lifestylových zařízení a expert na LED monitory, uvádí na trh nové modely řady EW. QHD monitory BenQ EW2770QZ a BenQ EW3270ZL nabízejí 27, respektive 32palcový displej formátu 16:9 se stoprocentním pokrytím sRGB barevného prostoru a vylepšené funkce pro ochranu zraku. (TZ)

Oba nové monitory jsou vyvedeny v moderních ostrých liniích. Verze EW2770QZ je doplněna o stříbrnou základnu a úzký rámeček po celém obvodu, BenQ EW3270ZL je celý v černé barvě a s ukončujícím rámečkem na spodní hraně displeje. Modely disponují vysokým QHD rozlišením 2560 x 1440 pixelů a pokrývají 100 % barevného prostoru sRGB.

Zajímavostí je funkce SmartFocus, jejímž zapnutím zůstane vybraná oblast standardně podsvícená a okolí ztlumeno, což najde využití zejména při potřebě zvýraznění dané části obrazu. K dispozici je také technologie Brightness Inteligence, která automaticky upravuje jas monitoru a teplotu barev v závislosti na okolním osvětlení pomocí senzoru a nastavuje poměr podsvícení tak, aby optimalizovala viditelnost v tmavých oblastech a nepřeexponovala světlé scény zobrazovaného obsahu.

Ochranu zraku zajišťují čtyři úrovně redukce škodlivého modrého světla Low Blue Light a funkce Flicker-free eliminující blikání na pozadí monitoru.

BenQ EW2770QZ

27palcový monitor BenQ EW2770QZ je osazen 8bitovým IPS panelem s jasem 350 cd/m2, kontrastem 1000:1 a odezvou 5 ms GtG. Ozvučen je pomocí dvou 2W integrovaných reproduktorů. Konektivitu zajištují dva HDMI a jeden DisplayPort konektory. K dispozici je také možnost uchycení na stěnu prostřednictvím VESA standardu 100 x 100 mm.

„EW2770QZ je nadčasové luxusní zobrazovací zařízení,“ říká Conway Lee, prezident BenQ Corporation a dodává: „Skloubí v sobě v dnešní době tradiční vysoké rozlišení, IPS panel a kvalitní reprodukci barev v sRGB prostoru, s důležitými moderními a nepostradatelnými požadavky na dynamickou kvalitu obrazu a ochranu zraku uživatelů.“

BenQ EW3270ZL

Větší 32“ monitor BenQ EW3270ZL nabízí 10bitový AMVA+ panel s jasem 300 cm/m2, kontrastem 3000:1 a odezvou 4 ms GtG. Ukrývá v sobě dva 3W reproduktory a připojit jej lze prostřednictvím dvou HDMI konektorů, mini DisplayPortu a DisplayPortu.

Ceny a dostupnost

BenQ EW3270ZL je k dispozici na trhu za doporučenou koncovou cenu 12 990 Kč s DPH v České republice a 479 euro s DPH na Slovensku.

BenQ EW2770QZ bude k dispozici na trhu na přelomu dubna a května. Doporučená koncová cena bude stejná, tedy 12 990 Kč s DPH v České republice a 479 euro s DPH na Slovensku.

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží – životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, mobilní telefony, reproduktory, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”).

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.