5 atraktivních fotografických funkcí smartphonu Huawei P10

Nová vlajková loď Huawei P10 navazuje na svého úspěšného předchůdce Huawei P9. Nový model disponuje druhou generací duálního fotoaparátu, na jehož vývoji se opět podílela německá fotografická společnost Leica. Ta se nově podílela i na vývoji předního fotoaparátu, uživatelé tak mají příležitost vytvářet také kvalitní selfie snímky. Jaké možnosti a atraktivní funkce nabízí trojice fotoaparátů Huawei P10? Podívejte se na pět nejzajímavějších. (TZ)

  • Portréty

Novinkou Huawei P10 je dedikovaná funkce pro kvalitní portrétovou fotografii. Duální fotoaparát Leica 2.0 využívá speciální 3D technologie pro detekci obličeje. Technologie precizně rozpoznává fotografovaný obličej, a umožňuje tak jeho plnou ostrost, kdežto uživatel může zvolit profesionálně vypadající rozostření pozadí (bokeh). Při fotografování portrétu Huawei P10 analyzuje až 190 charakteristických rysů. Na vytvoření kvalitní portrétní fotografie tak už není v každém případě třeba drahý fotoaparát s profesionálním objektivem.

  • Selfies

Selfie fotky jsou v posledních několika letech jedním z největších trendů v oblasti fotografování mobilem. Navzdory tomu však většina mobilních výrobců přední selfie fotoaparát zanedbává. Společnost Huawei se nyní snaží fanoušky selfies podpořit a poprvé uvedla ve svém smartphonu Huawei P10 přední fotoaparát, na jehož vývoji rovněž spolupracovala německá fotografická společnost Leica. Nový 8megapixelový snímač zachycuje opět více světla, a umožňuje tak uživatelům fotit kvalitní atmosférické fotografie, jak za denního světla, tak i večer, třeba na akcích s přáteli. Fotoaparát také rozpozná, když se uživatel rozhodne udělat skupinové selfie, a automaticky se přepne do širokoúhlého módu.

  • Černobílé fotografie

Už u Huawei P9 si uživatelé i recenzenti oblíbili atmosférický černobílý režim. Druhá generace duálního fotoaparátu Huawei P10 přichází s ještě kvalitnějším 20MPx černobílým snímačem. Barevný snímač pak disponuje 12MPx. V kombinaci s čočkami Leica SUMMARIT-H s clonou f/2,2 a optickou stabilizací obrazu Huawei P10 vytváří fotografie nejvyšší kvality. Černobílý režim dodává fotkám podmanivou atmosféru a umělecký dojem. V monochromatickém režimu lze rovněž nově nastavit funkci „Portrét“. Černobílé portrétové fotografie pak snesou srovnání i s digitálními zrcadlovkami.

  • Malování světlem

Fotografický mód „Malování světlem“ je charakteristický pro nejnovější smartphony Huawei. K dispozici nabízí čtyři umělecké režimy: „Stopy koncových světel“ určené pro zachycení světel aut v noci, „Hedvábnou vodu“ pro umělecké zachycení tekoucí vody, „Cestu hvězd“ pro snímání pohybu hvězdné oblohy a „Světelné graffiti“. Právě „Světelné graffiti“ jsou možná nejzábavnějším režimem. Uživatelům umožňují prostřednictvím nejrůznějších světelných zdrojů (jako jsou prskavky, svíčky, led světla…) v reálném čase psát nebo malovat obrázky do snímaného záběru.

  • PRO režim

Profesionální „PRO“ režim ocení zejména pokročilí uživatelé, fotografičtí nadšenci i profesionálové. Tento režim nabízí, podobně jako třeba profesionální digitální zrcadlovky, plnou kontrolu nad fotografickými parametry. Huawei P10 umožňuje měření expozice nastavení hodnoty ISO, rychlosti závěrky nebo typu autofocusu. Manuálně mohou uživatelé nastavit expozici nebo vyvážení bílé.

Z fotografií a videí následně funkce „Highlights“ vytvoří video-prezentaci se zajímavými efekty, přechody i muzikou. Tato funkce byla vyvinuta ve spolupráci s kultovní značkou GoPro a je založená na aplikaci Quik.

Více informací o produktech Huawei naleznete na http://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.