Policisté budou jezdit v elektromobilech BMW. Schneider Electric umí poskytnout dobíjecí stanice a technickou podporu

Praha, 12. dubna 2017 – Společnost Schneider Electric podporuje rozvoj elektromobility v Česku, zejména systémem nabíjecích stanic a kompletní zákaznickou podporou. Pokračuje rovněž v partnerství s přední evropskou automobilkou BMW, která nyní připravila pro Policii ČR a vybrané městské policie program bezplatné zápůjčky elektromobilů BMW i3 na šest měsíců nebo do ujetí 6 tisíc kilometrů.

Cílem je dobíjení elektromobilů na veřejných místech

„Zatímco BWM chce modelově ukázat možnost reálné nasazení ekologických a čistě elektrických vozidel, my se angažujeme v problematice dobíjecích stanic, staráme se o kompletní servis, instalaci a údržbu. Naším dlouhodobým cílem je uživatelsky bezpečné a jednoduché dobíjení elektromobilů v pohodlí domova, na veřejných parkovištích u obchodních center nebo benzinových pump,” říká Leoš Kabát ze Schneider Electric, specialista na elektromobilitu a dodává: „I když aktuální zápůjčka policejních elektromobilů překračuje náš společný projekt The Mobily House, tuto konkrétní aktivitu BMW vítáme, sdílíme stejné vize a jsme připraveni poskytovat budoucím zákazníkům automobilky plnohodnotnou podporu.“

Legislativa a dotace jako stimuly pro rozvoj elektromobility

Rychlost vývoje elektromobility v Česku nezávisí jen na technologiích, neméně důležitá je podpůrná legislativa a další stimuly. Může jít například o slevy na dani z koupeného elektromobilu, levnější parkovací karty nebo povolení využívat pruhy pro autobusy a taxi. Výrazný vliv mohou mít podle Leoše Kabáta ze Schneider Electric také dotace krajů a obcí na nákup elektromobilů, aut na CNG a plug-in hybridů (až 220 tisíc korun na osobní EV, plug-in 200 tisíc korun). Připravuje se rovněž dotační program pro fyzické osoby, který je dnes dostupný například na Slovensku.

„Všichni známe aktuální situaci a problémy s diesel automobily. Jedním z řešení pro budoucnost jsou právě elektromobily, kterým vychází vstříc i směřování Evropy směrem k obnovitelným zdrojům elektrické energie – hlavně z vody, slunce, větru – a jejich následné využití v elektromobilech. Rozvoj tohoto typu dopravy bude znamenat nejen malou revoluci v technologiích, dopravě a infrastruktuře, ale i hrozbu pro ropný průmysl,“ uzavírá Leoš Kabát ze Schneider Electric.

O společnosti:

Schneider Electric je globální specialista na hospodaření s energiemi a automatizaci. S obratem 25 miliard eur v roce 2016 a 160 tisíci zaměstnanci se stará o zákazníky ve více než stovce zemí. Pomáhá jim řídit energii a veškeré procesy bezpečným, spolehlivým, efektivním a udržitelným způsobem. Díky našim technologiím, softwaru a službám budete mít své aplikace vždy pod kontrolou – od nejjednoduššího vypínače až po komplexní řízení procesu resp. stroje. Stojíme v čele průmyslových inovací, přinášíme městům inteligenci a obyvatelům bytů i domů větší komfort každý den. V naší společnosti to nazýváme Life Is On.

www.schneider-electric.com