Nové rozšíření obrazových možností EOS 5D Mark IV nabídne dynamický rozsah a zjednodušené stupňování barev

PRAHA, 20. dubna 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, uvolnila nové servisní rozšíření technických možností digitální zrcadlovky EOS 5D Mark IV. Canon tak reaguje na podněty celosvětové komunity profesionálních fotografů a filmařů.  Díky tomuto rozšíření může nyní uvedený fotoaparát získat funkci gama korekce Canon Log (C Log), která je běžně dostupná v kamerách z filmové řady Cinema EOS. Uživatelé EOS 5D Mark IV tak budou mít k dispozici širší dynamický rozsah záznamu i možnost snadnější barevné korekce obrazu (colour grading).

Canon profil C Log navrhl tak, aby umožnil až osminásobné zlepšení dynamického rozsahu a minimalizoval ztrátu detailů ve tmavých a světlých oblastech snímku. Při použití této gama korekce se může zrcadlovka EOS 5D Mark IV pochlubit v případě hodnoty citlivosti ISO 400 největším dynamickým rozsahem 12 EV, díky kterému je ideálním přístrojem pro pořizování záběrů i za špatných světelných podmínek.

Korekce C Log upravuje zpracování obrazových dat po pořízení záběru a zajišťuje tak maximální svobodu postprodukčních úprav. Díky tomuto přístupu příznivci natáčení videí snadno dosáhnou barevné shody se záběry pořízenými na jiných fotoaparátech a kamerách včetně těch z filmové řady Canon Cinema EOS.

Gama korekce C Log navíc snižuje šum, a to zejména v oblastech stínů, které se mohou vyskytnout při stupňování barev. Nové servisní rozšíření technických možností dovoluje díky podpoře malého barevného posunu dosáhnout přesného podání barev a přináší tak větší flexibilitu pro colour grading záběrů.

Nové rozšíření technických možností bude exkluzivně k dispozici jako placený upgrade u autorizovaných servisních center značky Canon.

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”. V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.