Cisco akvíruje za 610 milionů dolarů společnost Viptela. Posílí tak své portfolio softwarově definovaných řešení

Praha 3. května 2017 – Společnost Cisco oznámila záměr provést akvizici soukromé společnosti Viptela Inc., která nabízí technologie pro cloudové softwarově definované WAN sítě (SD-WAN). Společnost Cisco tak posiluje svoji pozici v oblasti digitálních sítí a softwarově definovaných řešení. Hodnota akvizice je 610 milionů dolarů a měla by být dokončena v druhé polovině kalendářního roku 2017.

V dnešní době je správa firemní sítě mnohem komplexnější než dříve. To souvisí se stále narůstajícím počtem aplikací v cloudu, mobilním způsobem práce a zvyšujícím se počtem zařízení internetu věcí připojených do sítě. Tyto změny se promítají do podoby sítí a přizpůsobit se jim musí nejen firemní centrály, ale také jednotlivé pobočky. Zákazníci proto stále častěji volí SD-WAN řešení, která jim pomáhají spravovat a orchestrovat jejich WAN sítě tak, aby se snadno připojili do cloudu i do podnikové sítě. A právě akvizicí společnosti Viptela rozšiřuje společnost Cisco své portfolio softwarově definovaných řešení.

Cloudová řešení společnosti Viptela doplňují softwarově definovanou architekturu Cisco DNA (Digital Network Architecture). Díky této akvizici nabídne společnost Cisco komplexní on-premise, hybridní a cloudové SD-WAN řešení. Viptela se přidá k týmu, který má na starosti routing pro podnikový segment a spadá pod jednotku Network and Security Business. Tu vede senior viceprezident David Goeckeler.

Společnost Cisco zaplatí za společnosti Viptela 610 milionů dolarů. Akvizice by měla být dokončena ve druhé polovině kalendářního roku 2017.

Více informací v angličtině naleznete v oficiální tiskové zprávě zde a na Cisco blogu zde.

 

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.