Veeam přináší skvělé inovace navržené pro éru digitální transformace

Baar, Švýcarsko, 18. května 2017: Uživatelé chtějí mít jistotu, že požadované informace budou mít k dispozici kdykoli a kdekoli je budou potřebovat. Jinými slovy chtějí bezproblémový život v digitálním světě. Společnost Veeam® Software, inovativní poskytovatel řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), dnes na své výroční zákaznické a partnerské konferenci VeeamON 2017 představil celou řadu inovací, které firmám pomohou se zajištěním neustálé dostupnosti v prostředích s hybridními a vícenásobnými cloudy.

Se svojí platformou Veeam Availability Suite pro neustálou dostupnost v prostředí cloudů pomáhá společnost Veeam firmám po celém světě zpřístupňovat uživatelům výhody éry digitální transformace. Veeam Availability Suite představuje naprosto nový druh řešení dostupnosti, a to zejména díky:

  • Nepřetržité kontinuitě podnikání zajištující důvěru uživatelů, že budou moci své životy v digitální éře prožívat kdykoli, kdekoli a jakkoli budou oni sami chtít. Okamžité zotavení – napříč cloudy cokoli a kamkoli. Zálohování, replikace a kontinuální ochrana dat (Continuous Data Protection, CDP) pro prostředí s hybridními a vícenásobnými cloudy mohou být zajištěné kdekoli je to jen možné – v prostředích s privátními, veřejnými, spravovanými nebo SaaS cloudy.
  • Pružné digitální transformaci umožňující snadnou, bezpečnou a spolehlivou správu dat a migraci napříč více cloudy – zákazníci se tak mohou rozhodnout pro cloud dle svého výběru a zvolit si vlastní cestu do digitálního věku. Technologie značky Veeam představují softwarově definovanou platformu nezávislou na konkrétním hardware nebo cloudu, takže ji lze nasadit způsobem reagujícím na měnící se požadavky uživatelů.
  • Analytickým možnostem a celkovému přehledu s podrobnými informacemi pro správu dat, provozní výkonnost a naplnění legislativních požadavků – to vše napříč celou infrastrukturou. Firmy nyní mohou svoji podnikovou informační architekturu bezproblémově monitorovat, získaná data analyzovat a v případě potřeby na konkrétní zjištění odpovídajícím způsobem reagovat. Společnost Veeam a její partnerský ekosystém umožňují robustní datové analýzy, zjednodušují správu dat, podporují automatizaci pracovních postupů a přinášejí mnoho dalších výhod.

„Bez ohledu na to, zda jsou doma, ve škole nebo v práci, chtějí si dnešní uživatelé vychutnávat výhody digitálního světa – tak to prostě je a cokoli menšího je neakceptovatelné. Podniky musí přehodnocovat své IT strategie i modely poskytování služeb, přičemž nadmíru důležité je zajištění dostupnosti,“ řekl Peter McKay, co-CEO a prezident společnosti Veeam. „Obliba cloudových řešení mezi firmami neustále roste a naše společnost umožňuje zajistit dostupnost služeb, aplikací i dat v prostředích s hybridními a vícenásobnými cloudy. Již více než 10 let je Veeam hlavním inovátorem v tomto segmentu, přinesli jsme na trh mnoho špičkových funkcí a řadu vysoce diferencovaných řešení pro privátní, spravované, veřejné a SaaS cloudy. A na konferenci VeeamON jsme tuto laťku posunuli ještě o kus výš.”

Na konferenci VeeamON 2017 dnes společnost Veeam uvedla novou verzi platformy Veeam Availability Suite – verzi 10 – a novou rozšířenou platformu pro řešení neustálé dostupnosti v prostředí cloudů, ‘Always-On Cloud’ Availability Platform.  

Nová platforma Veeam Availability Suite verze 10

Veeam Availability Suite verze 10 přináší novou úroveň kontinuity podnikání a agility, a to díky rozšíření platformy pro neustálou dostupnost v prostředí cloudů ‘Always on Cloud’ o oblast správy a ochrany:

  • fyzických serverů a síťových datových úložišť NAS (Network Attached Storage)
  • klíčových aplikací i nejdůležitějších systémů, a to prostřednictvím nového řešení Veeam CDP pro kontinuální ochranu dat, které díky neustálé replikaci do privátního nebo spravovaného cloudu umožňuje SLA se zotavením v řádu sekund  
  • a o nativní podporu pro objektové ukládání, které eliminuje potřebu dlouhodobého uchovávání dat na nákladných primárních zálohovacích úložištích s automatizovanou správou dat řízenou bezpečnostními politikami, a snižuje tak i související náklady vyplývající z legislativních předpisů. K dispozici je široká podpora objektového ukládání dat v rámci služeb Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure Blob a jakéhokoli úložiště, které je kompatibilní s technologiemi S3 nebo Swift.

Díky verzi 10 může společnost Veeam podnikovým zákazníkům nabídnout ucelenou platformu pro zajištění dostupnosti a správy dat uložených v prostředí cloudů, která by podporovala libovolný typ provozního prostředí (virtuální, fyzické nebo cloudové) na jakékoli infrastruktuře v rámci architektury s hybridními nebo vícenásobnými cloudy (privátními, veřejnými, spravovanými nebo dostupnými jako služba).

Mezi další významná vylepšení platformy Veeam Availability Suite patří:

  • Veeam Availability pro AWS
  • Veeam Agent pro Microsoft Windows
  • Rozšíření platformy pro řešení neustálé dostupnosti v prostředí cloudů, ‘Always-On Cloud’ Availability Platform

Nový Veeam Availability pro AWS

Cloud Amazon Web Services (AWS) je stále oblíbenější volbou pro zákazníky všech velikostí. Nicméně ochrana dat i aplikací v rámci tohoto cloudu je zodpovědností každého z nich. A vzhledem k tomu, že AWS je využíván pro stále větší počet nejdůležitějších aplikací, roste i poptávka po řešení dostupnosti, které by umožňovalo ochránit v tomto cloudu i podniková data.

Veeam Availability pro AWS (který je dostupný prostřednictvím strategického partnerství společností Veeam a N2WS) je špičkové řešení pro zajištění zálohování a dostupnosti nevyžadující speciálního agenta, které umožňuje chránit – a v případě potřeby obnovit – AWS aplikace i data, a podnikům tak pomáhá se spolehlivým přesunem a správou v prostředích s hybridními nebo vícenásobnými cloudy. Jde tedy o řešení, které snižuje rizika spojená s přerušením dostupnosti aplikací a zajišťuje ochranu dat v cloudu AWS proti náhodnému smazání, nežádoucím aktivitám a výpadkům.

Veeam Availability pro AWS nabízí:

  • řešení zálohování a obnovy po havárii, které je určené přímo pro prostředí cloudů, pro svoji činnost nevyžaduje speciální agenty a využívá nativní snímky AWS – výsledkem je menší složitost a výrazně lepší parametry SLA v případě obnovy po havárii
  • snížení rizika výpadků a ztráty dat v prostředí AWS, a to oddělením dat a uložením záloh nezávisle na interní infrastruktuře cloudu AWS
  • všechny výhody výkonných a spolehlivých technologií pro zotavení po havárii, a tedy i dosažení špičkových hodnot RTO včetně okamžité obnovy i obnovy na úrovni souborů a aplikací.

Veeam Availability pro AWS má dobré předpoklady k revoluční změně v přístupu k ochraně dat i k tomu, aby se stal jedničkou mezi řešeními pro zajištění dostupnosti v prostředí AWS cloudů – a změnil tak trh stejným způsobem, jakým se to společnosti Veeam podařilo v případe ochrany dat u technologií VMware.

Nový Veeam Agent pro Microsoft Windows

Veeam Agent pro Microsoft Windows byl oznámený již v předchozích měsících a na konferenci VeeamON 2017 se dnes toto řešení rozšiřující platformu Veeam ‘Always-On Cloud’ Availability Platform do prostředí veřejných cloudů a fyzických serverů dočkalo všeobecného uvolnění. Tento agent je postavený na úspěšném produktu Veeam Endpoint Backup, který se může za období od dubna 2015 pochlubit již více než jedním miliónem stažení. Nové řešení nabízí funkce a vlastnosti navržené tak, aby zajistily dostupnost nejen fyzických serverů, pracovních stanic i koncových bodů s operačním systémem Windows, ale také Windows prostředí provozovaných ve veřejných cloudech včetně Microsoft Azure nebo AWS.  

Nové rozšíření platformy ‘Always-On Cloud’ Availability Platform s novým API framework Universal Storage

Tato platforma přináší nový API framework Universal Storage, díky kterému nyní do neustále rostoucího ekosystému strategických partnerů Veeam patří vedle HPE, Cisco, NetApp, Dell EMC, Nimble a Exagrid také společnosti IBM, Lenovo a INFINIDAT. Kombinovaná řešení umožňují čerpat výhody inovativních a výkonných vlastností, které zásadním způsobem vylepšují dostupnost v prostředí cloudů a snižují s tím spojené náklady – obojí bez negativního vlivu na produkční provoz.

Zákazníci navíc mohou otevřenou a rozšiřitelnou platformu značky Veeam využívat pro řešení dnešních podnikatelských výzev, a to prostřednictvím nových integrovaných a partnerských řešení včetně VMware vRealize, DataGravity a StarWind Software:

  • Protokoly generované úložnými systémy, hypervizory a aplikacemi mají podobu obrovského množství nestrukturovaných dat a jejich analýza za účelem získání dalších informací je náročnou záležitostí – z pohledu času i financí. Obsahový balíček společnosti Veeam pro VMware vRealize Log Insight představuje výkonný analytický a monitorovací nástroj do prostředí s platformou Veeam Availability Suite, který je navržený tak, aby umožňoval větší informovanost, pružnější pochopení a efektivnější správu infrastruktury využívající technologie značky Veeam. Výsledkem je snížení nákladů spojených s IT správou a zmírnění rizik případných výpadků.
  • Díky plně federovanému vyhledávání a analytickým možnostem umožňuje řešení společnosti Data Gravity naplnit vládní i legislativní požadavky spojené se zpracováním korporátních dat a současně zajistit IT profesionálům, odborníkům na virtualizaci a bezpečnostním specialistům dostatečný celkový přehled o datech i jejich ochraně a lepší dostupnosti. V kombinaci s technologiemi značky Veeam si tak mohou organizace zajistit ochranu a bezpečnost svých nejcitlivějších obchodních informací při zachování optimální dostupnosti služeb.
  • StarWind Cloud VTL for AWS a Veeam představuje nákladově efektivní a škálovatelnou náhradu zálohování na pásku za ukládání dat do prostředí Amazon S3 a objektového úložiště Glacier. Jde o řešení, které firmám pomáhá s naplněním legislativních požadavků na uchovávání dat bez nutnosti měnit zavedené archivační procesy využívající technologii magnetických pásků.

„Díky těmto novým inovacím napříč platformou pro zajištění dostupnosti a celým ekosystémem je společnost Veeam opět průkopníkem trhu. Podniky již dlouho bojují s požadavky uživatelů, ale s platformou Veeam Availability Suite verze 10 přinášíme širokou škálu nových možností, díky kterým získává více než 242 000 našich zákazníků možnost zajistit svým uživatelům bohaté a bezproblémové zážitky v éře digitální transformace,“ dodal Peter McKay.

Dodatečná vyjádření

  • „INFINIDAT s potěšením patří mezi první partnery, kteří využili nově přestavený API framework Universal Storage společnosti Veeam pro zajištění přímé integrace našeho Infinibox portfolia pro ukládání dat v měřítku petabajtů, a také novou verzi Veeam Availability Suite,” uvedl Jacob Broido, vedoucí produktového oddělení společnosti INFINIDAT. „Kombinovaná nabídka nabízí organizacím bezprecedentní úroveň výkonnosti aplikací, dostupnost a efektivitu pro napájení kritických pracovních aplikací v prostředích podnikových datových center a prostředí hybridních cloudů.”
  • „Svoboda, kterou nabízejí podnikové informační architektury s hybridními a vícenásobnými cloudy přináší nové výzvy z pohledu ochrany, správy a monitorování podnikových aplikací, které jsou provozované mimo prostředí klasických datových center,“ řekl Steven Hill, hlavní analytik pro oblast úložných řešení ve společnosti 451 Research. „Řešení nové generace pro zálohování a obnovu po havárii musí jít nad rámec klasické úrovně dat – jen tak lze pomoci zajistit neustálou dostupnost všech služeb, na které se dnes cloudové aplikace spoléhají.”

 

  • „IT organizace čelí stále větším nárokům na úroveň poskytovaných služeb i směsici stále komplikovanějších legislativních požadavků, které zavádí vysoké pokuty za jejich nedodržení. Navíc jde o právní předpisy, které mají dopady napříč různými zeměpisnými oblastmi,“ konstatoval Phil Goodwin, ředitel pro výzkum ve společnosti IDC. „Veeam se zaměřuje na vývoj nástrojů, které profesionálům z oblasti informačních technologií pomáhají zmírnit každodenní náročnost spojenou se zajištěním dostupnosti dat a jejich správou. IT lídři účastnící se konference VeeamON 2017 mají k dispozici jedinečný ucelený pohled na ekosystém značky Veeam tvořený poskytovateli řešení této společnosti, poskytovateli služeb i řadou dalších partnerů, kteří jim pomohou maximálně zužitkovat investice do produktů Veeam.”

 

  • „Každý si neustále přeje, aby jeho systémy fungovaly bez problémů a byly pořád dostupné, obzvláště pak v případech, kdy je nutné přijmout důležité rozhodnutí a času není nazbyt,“ uvedl Russ Trainor, viceprezident pro informační technologie ve společnosti Broncos. „Podobně jako další firmy i my máme kritické systémy, u kterých potřebujeme provoz v režimu 24/7. Řešení značky Veeam je dostatečně škálovatelné, takže si bez problémů poradí i s každoročním třicetiprocentním nárůstem našich dat. Spolehlivost je pro nás naprosto zásadním požadavkem a řešení značky Veeam jej stoprocentně naplňuje. A my tak můžeme být podstatně klidnější.“

 

  • „Prioritou číslo jedna je pro nás možnost nabídnout hostům výjimečné zážitky a nemůžeme si proto dovolit připustit myšlenku, že by naše nejdůležitější služby – jako jsou bary nebo kasina – nebyly dostupné,“ řekl Kevin Ragsdale, IT ředitel hotelu Hard Rock Hotel & Casino Las Vegas. „Ať již hosté poslouchají živou hudbu, hrají na automatech, stravují se v našich restauracích, účastní se konferencí, relaxují v bazénu nebo nakupují v buticích, je našim úkolem zajistit jim z jakékoli této činnosti opravdu skvělé zážitky. Technologie značky Veeam nám dávají jistotu a klid, protože víme, že v případě libovolného problému s naší infrastrukturou můžeme nefunkční služby obnovit během několika málo minut. Ve srovnání s minulostí je to pro nás obrovský skok vpřed a můžeme tak našim hostům úspěšně zajistit zážitky, za kterými k nám přicházejí.“

Pro více informací navštivte www.veeam.com/cz.

O Veeam Software

Veeam® rozpoznává nové výzvy, kterým společnosti po celém světě čelí při zajištění Always-On Enterprise™ – obchodní činnosti, jež musí být k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce. K řešení tohoto se Veeam stal průkopníkem nového trhu Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), aby pomohl organizacím dosáhnout cílů času obnovy a bodu obnovy (RTPO™) nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Toho dosahuje prostřednictvím zásadně nového typu řešení, které poskytuje vysokorychlostní obnovení, zamezení ztrátě dat, ověřenou obnovitelnost, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Availability Suite™, jež obsahuje Veeam Backup & Replication™, využívá virtualizační, ukládací a cloudové technologie, které umožňují moderním datovým centrum šetřit organizacím čas, zmírnit rizika a výrazně snižovat investiční a provozní náklady, při stále podpoře stávajících a budoucích cílů zákazníků Veeam.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má po celém světě 47 000 ProPartnerů a více než 242 000 zákazníků. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě. Pro více informací navštivte www.veeam.com/cz.