Zájem zákazníků společnosti Veeam o přechod do cloudu představuje pro partnery příležitost pro významné zvýšení příjmů

  • S ohledem na stále častější přesun zákazníků do prostředí cloudů podporuje společnost Veeam své prodejce a poskytovatele služeb k tomu, aby zákazníkům s touto migrací a správou v prostředí s vícenásobnými a hybridními cloudy pomáhali. Navíc trh se správou a ochranou veřejných cloudů i fyzických provozních prostředí Veeam výrazně rozšiřuje.
  • Nový partnerský program Veeam Accredited Service Partner (VASP) podporuje růst příjmů z poskytování služeb a spolupráce se zákazníkem, a to včetně oceňované podpory.
  • Veeam posiluje svoji vedoucí pozici na trhu se zálohováním jako službou (Backup as a Service, BaaS) a zotavením po havárii jako službou (Disaster recovery as a Service, DRaaS) se stoprocentní orientaci na obchodní kanály.

Baar, Švýcarsko, 19. května 2017: Podle nového průzkumu vnímá zajištění dostupnosti jako předpoklad pro úspěšnou digitální transformaci 69 procent společností. Společnost Veeam® Software, inovativní poskytovatel řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), proto představil řadu novinek orientovaných na partnery, které jim v souvislosti se stále masivnějším přecházením zákazníků do prostředí s vícenásobnými a hybridními cloudy pomohou k vyšším příjmům a k lepšímu využití obchodních příležitostí.

Novinky v platformě pro řešení neustálé dostupnosti v prostředí cloudů, Veeam ‘Always-On Cloud’ Availability Platform, umožňují poskytovatelům služeb a prodejcům pomáhat zákazníkům s migrací a se správou dat v prostředích s vícenásobnými cloudy. Navíc jde o novinky, které rozšiřují příležitosti k nárůstu příjmů z oblasti správy a ochrany veřejných cloudů i systémů provozovaných na fyzických strojích. Mezi nejnovější přírůstky do portfolia řešení a programů značky Veeam, které byly speciálně navržené a naceněné pro použití v modelu poskytování služeb, patří včetně souvisejících výhod například:

  • migrace, správa a ochrana systémů provozovaných ve veřejných cloudech (AWS, Azure a dalších), na fyzických serverech a koncových bodech pomocí nové konzole Veeam Availability Console a Veeam agentů
  • ochrana nejdůležitějších podnikových aplikací s novým řešením Veeam CDP a díky integraci vCloud Director pro významně vylepšení možnosti zotavení po havárii jako služba (DRaaS)
  • Páska jako služba usnadňující naplnění legislativních požadavků na archivaci a dlouhodobé uchování dat
  • Veeam Backup for Microsoft Office 365 – nově s podporou multitenantnosti, vícenásobných repositářů a automatizace
  • Vyšší příjmy z profesionálních služeb a spokojenost zákazníků díky novému programu Veeam Accredited Service Provider

„Ve společnosti Veeam se soustředíme na to, aby náš ekosystém ProPartnerů a členů programu Cloud and Service Provider (VCSP) usnadnil zákazníkům přesun a správu dat v prostředích s vícenásobnými cloudy. Na konferenci VeeamON 2017 jsme oznámili spoustu nových nabídek a programů, které povedou k většímu zapojení partnerů i k dalšímu růstu jejich příjmů,“ řekl Peter McKay, co-CEO a prezident společnosti Veeam.

Veeam se může pochlubit největší sítí obchodních partnerů, kteří dodávají řešení pro správu a ochranu cloudových dat založené na technologiích této společnosti. Do sítě patří 47 000 ProPartnerů a 15 000 členů partnerského programu VCSP nabízejících služby pro zálohování a zotavení po havárii, a to včetně 2 000 partnerů, kteří využívají pro zálohování a zotavení v prostředí cloudu službu Veeam Cloud Connect.

„Společnost Veeam se vždy stoprocentně orientovala na obchodní kanály. Díky novým řešením posílíme svoji vedoucí pozici na trhu se zálohováním jako službou (Backup as a Service – BaaS) a zotavením po havárii jako službou (Disaster Recovery as a Service – DRaaS) a zároveň svojí stoprocentní partnerskou strategii rozšíříme z prodejců i na poskytovatele služeb,“ dodal Peter McKay.

Migrace, správa a ochrana veřejných cloudů (AWS, Azure a dalších)

V návaznosti na stále větší přijímaní cloudů napříč organizacemi všech velikostí může schopnost efektivního zajištění, správy a sledování dostupnosti infrastruktury představovat obtížný úkol. Nová konzole Veeam Availability Console – uvedená tento týden v podobě Release Candidate verze na konferenci VeeamON 2017 a s plánovanou všeobecnou dostupností od 3. čtvrtletí letošního roku – nabízí vše, co poskytovatelé služeb nebo podniky s distribuovanou informační architekturou potřebují pro nasazení, správu a monitorování služeb zajišťujících dostupnost pomocí řešení značky Veeam. Bez ohledu na to, kde je chráněné prostředí fyzicky provozované.

Partneři společnosti Veeam mohou nabídnout přidanou hodnotu v podobě přidělování i správy zákaznických virtuálních, fyzických a cloudových Veeam služeb pro zajištění dostupnosti. Mohou si navíc zajistit i další příjmy tím, že vedle tradičních prodejních mechanismů budou nabízet i BaaS a DRaaS služby.

Ochrana nejdůležitějších podnikových aplikací s novým řešením Veeam CDP a díky integraci s vCloud Director

S cílem minimalizovat náklady a snížit časovou náročnost zotavení po havárii přichází Veeam se specifickými vylepšeními DRaaS určenými pro poskytovatele služeb, mezi která patří:

  • Veeam CDP (continuous data protection, kontinuální ochrana dat) je řešení certifikované ze strany VMware, díky kterému mohou poskytovatelé služeb pomáhat zákazníkům s ochranou a v případě havárie i se zotavením nejdůležitějších aplikací. Členům programu VCSP se tak díky využití služby Veeam Cloud Connect a kontinuálních replikací do spravovaných nebo veřejných cloudů otevírají příležitosti pro nové významné příjmy.
  • Integrace vCloud Director pro Veeam Cloud Connect Replication, která přináší partnerům možnost snížit finanční náročnost každodenní správy i údržby a zjednodušit nastavení multitenantního prostředí pro zotavení po havárii jako služby.

Páska jako služba (TaaS)

Páska jako služba (Tape as a Service – TaaS) pro Veeam Cloud Connect Backups umožňuje poskytovatelům služeb nabízet zákazníkům další „ukládací“ službu, která jim pomůže s naplněním legislativních požadavků na archivaci a dlouhodobé uchování dat. Výhodou této služby je i možnost vytvářet fyzicky oddělené zálohy, například jako prevenci před ransomware a interními hrozbami – TaaS tak představuje další vrstvu ochrany pro případ zotavení po havárii, která by mohla způsobit naprostou ztrátu uložených dat.

Nový Veeam Backup for Microsoft Office 365 s podporou multitenantnosti

Oznámena byla i aktualizace řešení Veeam Backup for Microsoft Office 365, která přináší podporu multitenantnosti. Poskytovatelé tak mohou ještě více rozšířit své portfolio služeb založených na technologiích značky Veeam, vytvářet nové zdroje pravidelných příjmů a celkově rozšířit své podnikání.

Nejnovější aktualizace zlepšuje celkové náklady na vlastnictví a přináší řadu nových klíčových vlastností včetně:

  • multitenantní architektury s podporou více repositářů, která umožňuje ochranu velkých implementací Office 365 v rámci jedné instalace, a současně umožňuje poskytovatelům služeb nabízet zákazníkům odpovídající zálohování
  • možnosti automatizace prostřednictvím RESTful API a PowerShell SDK, díky kterým lze minimalizovat náročnost správy, zkrátit čas nutný pro obnovu a snížit související náklady

Nový adresář programu Veeam Cloud and Service Provider

Adresář Veeam Cloud and Service Provider je bezplatná online platforma, kde mohou zákazníci a partneři společnosti Veeam najít poskytovatele cloudu a služeb, který nabízí řešení Veeam. Adresář je velmi přehledný a nabízí přímé spojení na dané poskytovatele.

Nový program Veeam Accredited Service Provider Program

Nový program Veeam Accredited Service Partner (VASP) umožňuje svým členům poskytovat k řešením značky Veeam vysoce kvalitní profesionální služby a pomáhat zákazníkům s dosažením vyšší spolehlivosti, větší přidané hodnoty a lepší návratnosti investic vynaložených na architekturu, nasazení a správu řešení značky Veeam.

Účastníci tohoto nového programu získávají řadu výhod, mimo jiné také:

  • Propagaci a větší viditelnost na trhu – společnost Veeam bude veřejně proklamovat a podporovat VASP partnery jako nositele špičkových technických dovedností, kteří v souvislosti s řešeními dostupnosti poskytují kvalitní profesionální služby. Současně Veeam koncovým klientům umožní vyhledávat tyto partnery na svých webových stránkách.
  • Dokonalejší technické služby – přístup k informacím o osvědčených postupech a k dokumentaci v rámci zdrojů Veeam Service Catalog a Technical Library i k vyhrazeným zkušeným poradcům pro oblast předprodejních aktivit.
  • Demonstrační a vzdělávací materiály – bez ohledu na úroveň svého partnerství před vstupem do programu VASP si mohou partneři pro demonstraci možností řešení zajištění dostupnosti v rámci předvádění produktů nebo školení pořídit certifikované licence neurčené k dalšímu prodeji (Not For Resale, NFR).
  • Společné používání značek a marketing – členové programu VASP budou mít k dispozici dokumentaci pro tvorbu odpovědí na poptávková řízení a loga i bannery pro propagaci a online marketing.

V případě zájmu o účast v programu VASP by měl partner svoji žádost podat prostřednictvím příslušného online formuláře.

Dnešní zpráva navazuje na iniciativu společnosti Veeam, která byla představena v únoru 2017, a která prostřednictvím exkluzivního programu Veeam FREE Cloud Services poskytla až 200 milionů dolarů. Každý zákazník, který používá Veeam pro zálohování a obnovu dat, má nyní nárok na bezplatnou zálohu v cloudu a DRaaS od společnosti Veeam a jejích partnerů.

Silná podpora od největších partnerů společnosti Veeam

„Nejnovější oznámení potvrzují závazky společnosti Veeam vůči jejím partnerům“, řekl Tom Cahill, viceprezident pro oblast produktů a partnerů ve společnosti CDW. „Velmi si našeho vztahu s Veeam Software ceníme a těšíme se na to, až z uvedených novinek budou těžit i naši zákazníci.“

„Společnost Veeam je pro nás nepostradatelným partnerem, díky kterému může iland poskytovat inovativní cloudové řešení pro zálohování a zotavení po havárii. Globálním zákazníkům tak můžeme pomoci s ochranou nejdůležitějších aplikací a dat,“ uvedl Brian Ussher, prezident společnosti iland, předního globálního poskytovatele bezpečných cloudových služeb. „Stejně jako iland je i společnost Veeam zavázána přicházet s inovativními řešeními a přinášet zákazníkům opravdovou hodnotu. Jsme nadšení z obrovských příležitostí, které pokračující spolupráce s Veeam našim společným zákazníkům a partnerům přináší.“

„Jako Corporate Reseller of the Year společnosti Veeam máme velmi dobrou představu o velkém zájmu našich společných klientů absolvovat digitální transformaci,“ konstatoval Bob Kane, hlavní viceprezident pro oblast produktů ve společnosti Insight. „A s cílem poskytovat našim klientům řešení Intelligent Technology Solutions™, která by podpořila transformaci jejich podnikání, jsme uzavřeli řadu partnerství s předními značkami, společnost Veeam nevyjímaje. Díky jejím technologiím mají naši zákazníci přístup k řešením pro moderní datová centra a virtuální prostředí, která zlepší provozuschopnost a pomohou k ‚chytřejšímu fungování.“

„Naše partnerství se společností Veeam je úspěšným příběhem, který potvrzuje, čeho všeho je možné díky spolehlivé podnikatelské spolupráci dosáhnout. Veeam přináší inovace nejen z pohledu zálohování a zotavení po havárii jako služby, ale také v případě partnerského programu VCSP, který podporuje expanzi na nové trhy a přináší další možnosti pro náš zisk,“ řekl Matthew Chesterton, CEO ve společnosti OffsiteDataSync. „Jsme nadšeni posledními novinkami i obchodními příležitostmi, které se otevírají díky možnosti řešit klíčové problémy dnešních technologií, jako je ochrana veřejných a hybridních cloudů, zajištění kontinuální ochrany dat nebo fyzická izolace záloh. Společnost Veeam pokračuje ve zpřístupňování řešení, které dominují trhu se zálohováním i DRaaS a přímo tak ovlivňují úspěšnost našeho podnikání.“

„Cloudové služby jsou arénou s dosud nevídanou dynamikou a Veeam je bezesporu velmi významným tvůrcem nových příležitostí pro poskytovatele, kteří chtějí v tomto segmentu začít podnikat nebo rozšířit své dosavadní portfolio nabízených služeb,“ uvedl William Bell, viceprezident pro oblast produktů ve společnosti phoenixNAP. „Velmi nás těší, že můžeme tyto nové příležitosti spolu s Veeam uchopit a využívat veškerého potenciálu, který v oblasti dostupnosti pro velké podniky řešení této značky mají.“

„Veeam svými posledními novinkami opětovně potvrzuje oddanost partnerské spolupráci i pozici lídra v zajištění dostupnosti pro naše klienty,“ řekl Mark Mercado, viceprezident pro obchodní kanály ve společnosti SingleHop.  „Cloud computing přináší neuvěřitelné příležitosti v oblasti zálohování i zotavení po havárii, ale předpokladem úspěchu jsou správné technologie i důkladné pochopení skutečných potřeb zákazníků. A přesně to Veeam umožňuje – díky své neochvějné schopnosti inovovat a ochotě spolupracovat s našimi produktovými, prodejními a marketingovými týmy jde o ideálního partnera.”

Veeam všechny své nové produkty a řešení oznámil na konferenci VeeamON. Rekapitulace novinek z této přední světové akce zaměřené na problematiku zajištění dostupnosti je k dispozici na https://www.veeam.com/blog/day-1-highlights-veeamon-2017-partner-day.html.

Pro více informací navštivte www.veeam.com/cz.

O Veeam Software

Veeam® rozpoznává nové výzvy, kterým společnosti po celém světě čelí při zajištění Always-On Enterprise™ – obchodní činnosti, jež musí být k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce. K řešení tohoto se Veeam stal průkopníkem nového trhu Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), aby pomohl organizacím dosáhnout cílů času obnovy a bodu obnovy (RTPO™) nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Toho dosahuje prostřednictvím zásadně nového typu řešení, které poskytuje vysokorychlostní obnovení, zamezení ztrátě dat, ověřenou obnovitelnost, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Availability Suite™, jež obsahuje Veeam Backup & Replication™, využívá virtualizační, ukládací a cloudové technologie, které umožňují moderním datovým centrum šetřit organizacím čas, zmírnit rizika a výrazně snižovat investiční a provozní náklady, při stále podpoře stávajících a budoucích cílů zákazníků Veeam.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má po celém světě 47 000 ProPartnerů a více než 242 000 zákazníků. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě. Pro více informací navštivte www.veeam.com/cz.