Výkonná rada SPIR opět potvrdila Jána Simkaniče na postu předsedy

Praha, 5. června 2017 – Výkonná rada Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) zvolená na květnové valné hromadě opět zvolila za předsedu Jána Simkaniče ze společnosti Internet Info. Posty místopředsedů obsadí Michal Feix ze Seznam.cz a Jiří Vítek z Mindshare.

Valná hromada SPIR se sešla na konci května, aby schválila činnost sdružení za uplynulý rok, který se kromě technologických projektů nesl ve znamení velkých, současných i budoucích, výzev v podobě nových evropských i národních právních předpisů. Klíčovým tématem zůstává intenzivní příprava na vstup v účinnost Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) a s ním související bruselské projednávání nového nařízení o soukromí a elektronických komunikacích (ePrivacy). S ohledem na značná rizika, která tyto právní úpravy pro internetový průmysl představují, bude SPIR i nadále pokračovat v aktivitách, které jeho členům usnadní orientaci v této problematice a řádnou implementaci nových předpisů. V technologické oblasti byl minulý rok nabitý událostmi jako výběr nového dodavatele projektu NetMonitor, intenzivní příprava vylepšení projektu AdMonitoring, aktualizace a rozšíření studie Česká internetová ekonomika 2016 nebo jubilejní 10. ročník konference IAC. Proběhlo také několik členských akcí věnovaných aktuálním tématům: videoreklamě, programmaticu anebo nativní reklamě v podání influencerů.

Valná hromada rovněž zvolila novou výkonnou radu. Novými členy výkonné rady se stali Libuše Šmuclerová za Czech News Center, Martin Šebesta za OMD Czech, Michael Štádler za Adform a Viktor Tecl za Heureka Shopping. Své posty, kromě předsedy a obou místopředsedů, obhájili Petr Bednář z VLTAVA-LABE-MEDIA, Karel Brýna z Tiscali, Tomáš Búřil z  Dentsu Aegis Network Czech Republic, Daniel Grunt z Prima TV, Michal Hanák z Mafra, Petr Horák z TV Nova, Roman Latuske z Economia a Petr Struna z NEO@Ogilvy Czech.