Axis rozšiřuje technologii Zipstream. Podporuje nyní nové kamery s pokrytím 360° a rozlišením 4K

Společnost Axis oznamuje rozšíření své kompresní technologie Zipstream v oblasti podpory vyšších požadavků na streamování dat a jejich ukládání kvůli panoramatickým kamerám se zorným polem 360 stupňů a rozlišení 4K. Technologie Zipstream zaručuje, že detaily ve videozáznamu důležité pro soudní dokazování zůstanou zachovány, zatímco požadavky na šířku přenosového pásma a ukládání dat se snižují v průměru o 50% a více. Axis rovněž oznamuje uvedení dvou nových kopulových kamer, které rozšířenou technologii Zipstream používají a za dostupnou cenu nabízejí pokrytí 360 stupňů s vysokým rozlišením.

Požadavky zákazníků na videodohled se mohou zdát jako protikladné: stále vyšší poptávka po lepší kvalitě, rozlišení a pokrytí – a současně potřeba hlídat náklady související se šířkou pásma a ukládáním dat. Odpovědí společnosti Axis Communications, světového leadera v oblasti IP kamer, je neustále vylepšovat a rozvíjet její jedinečnou technologii komprese videa Zipstream tak, aby zvládala nové možnosti síťových kamer.

„Ukládání dat a šířka pásma tvoří významnou část celkových nákladů na dohledový systém. Společnost Axis vyvinula Zipstream s cílem vyjít vstříc konkrétním potřebám bezpečnostního odvětví. To znamená minimalizovat tyto nároky bez ztráty forenzních detailů,“ řekl Johan Paulsson, CTO ve společnosti Axis. „Jsme šťastni a s hrdostí oznamujeme, že rozšíření technologie Zipstream nyní zvládá jak nároky panoramatických kamer, tak kamer s ultra vysokým rozlišením.“

Společnost Axis současně oznamuje uvedení síťových kamer AXIS M3047-P a AXIS M3048-P, které využívají předností rozšířené technologie Zipstream pro poskytování pokrytí 360 stupňů a za příznivou cenu. Jedná se o kompaktní pevné mini kopulové kamery typu „rybí oko“, které poskytují kompletní pokrytí zákazníkům s omezenějším rozpočtem.

Oproti svým předchůdcům mají tyto nové kamery atraktivní design, jsou ploché a menší, bez kopule přes objektiv, díky čemuž jsou diskrétnější a eliminují se tak odrazy od kopule. Pro obě kamery se jako příslušenství nabízí detektor kouře a kryty odolné proti vandalismu nebo černé kryty. Kamery podporují korekci prohnutí obrazu („dewarping“) jak na straně kamery, tak na straně klienta. Tuto korekci lze na straně klienta hladce provádět pomocí aplikace AXIS Camera Station nebo jiných systémů pro zpracování videa buď živě, nebo na zaznamenaném materiálu v rámci celého záběru 360 stupňů.

Kamera AXIS M3047-P má snímací senzor s rozlišením 6 megapixelů a model AXIS M3048-P s rozlišením 12 megapixelů, obě kamery poskytují video s plnou snímkovou frekvencí, vynikající kvalitu obrazu, včetně celkové ostrosti a světelné citlivosti.

„Kombinace těchto nových kopulových kamer, které pokrývají 360 stupňů, s rozšířenou technologií Zipstream skutečně přináší našim zákazníkům cenově dostupné řešení, které zajistí celkový dohled a současně zajistí, že detaily v panoramatickém záběru nebudou ztraceny během streamování nebo ukládání dat,“ dodává Petra Bennermark, globální produktová ředitelka společnosti Axis Communications.

Kamery AXIS M3047-P a AXIS M3048-P by podle plánu měly být k dostání prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis v červnu 2017 za doporučené maloobchodní ceny 11 900Kč a 15 900 Kč.

Rozšíření technologie Zipstream budou předváděna spolu s výše uvedenými panoramatickými kamerami a novými kamerami s rozlišením 4K na veletrhu IFSEC International 2017, který se koná 20.-22. června ve výstavním centru London 

Fotografie a další zdroje informací jsou k dispozici na adrese:

http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=zipstream

http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m30series

Další informace o technologii Zipstream jsou k dispozici na adrese:

www.axis.com/zipstream

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis nabízí inteligentní bezpečnostní řešení, která vedou k chytřejšímu a lépe chráněnému světu. Axis je největší světový dodavatel na trhu IP kamer a působí jako hybná síla v tomto odvětví tím, že průběžně uvádí inovativní síťové produkty založené na otevřené platformě. S pomocí globální sítě partnerů tak přináší svým zákazníkům vysokou hodnotu.

Axis si zakládá na dlouhodobých vztazích se svými partnery, kterým poskytuje na stávajících i na nových trzích jak průlomové síťové produkty, tak i své znalosti.

Axis má více než 2.700 vlastních zaměstnanců ve více než 50 zemích na celém světě a spolupracuje s globální sítí více než 90.000 partnerů. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.