První místostarosta zvolený dříve s podporou STAN už kandiduje za Piráty

Praha, 18. července 2017 – Volební průzkumy z minulého týdne mluví jasně. Koalice KDU-ČSL a STAN by se nedostala do Sněmovny, zatímco Piráti by do poslaneckých lavic usedli.

Předseda STAN Gazdík sice dle jeho odpovědi na můj dopis doufá v zachování koalice, je však patrné, že se pouze snaží zachránit potápějící se loď. Za Piráty přitom již dnes kandidáti, kteří dříve vystupovali s podporou STAN, kandidují.

Vyjádření 1. místostarosty města Stod Bohumila Koči: Současné spojení KDU-ČSL a STAN ve mně nebudí důvěru, STAN jsem považoval za liberální a neposkvrněnou stranu, nezatíženou minulostí,  která na komunální úrovni nabídla lidem alternativu proti tradičním politickým stranám. Bohužel spojením s lidovci, stranou, která je svou účastí ve vládě  spoluodpovědná za současný stav, se de facto STAN otevřeně přihlásil k nynějšímu politickému chaosu. Pirátská strana je nyní jedinou stranou, která s sebou nenese politický marast posledních let. Nepřináší klientelismus, lobbismus ani populismus, ale snahu o čistou, transparentní a otevřenou politiku pro všechny. Proto jsem se rozhodl do Sněmovny kandidovat právě za Piráty.