Alza rozšiřuje byznys s elektromobily. Nabídne německé BMW i3

Praha, 18. 7. 2017 – Češi si po americké Tesle mohou pohodlně pořídit on-line s dodáním do druhého dne špičkový elektromobil BMW i3.Ten byl vyvinut jako ideální vůz do evropských měst.

Do nabídky elektromobilů Alza.cz přibyl zástupce prvotřídní evropské automobilky. Model BMW i3 těží nejen z německé kvality známé značky a naprosté šetrnosti k životnímu prostředí, ale i ze skvělých parametrů, unikátního designu a dostupnější ceny. Ta začíná na částce 1 139 000 Kč včetně DPH, firma má ihned k odběru první čtyři kusy. Na nabídce těchto vozů spolupracuje Alza přímo se společností BMW Česká republika.

„BMW i3 je ideální automobil do městského provozu. Díky čisté technologii může vjet do každé emisní zóny a díky své menší velikosti se perfektně hodí do historických evropských měst, které mají problémy s parkováním a velikostí ulic,“ uvedl Jaromír Řánek, ředitel vývoje byznysu Alza.cz s tím, že snahy omezit pohyb větších vozů bylo nedávno možné zaznamenat
i v Praze v souvislosti s vozy typu SUV. Automobilů s dieselovými motory se zase týkají zákazy vjezdu do center řady evropských velkoměst. Motivací k omezování spalovacích motorů jsou i statistiky Evropské agentury pro životní prostředí, podle kterých zemře ročně v Evropě kvůli špatné kvalitě vzduchu zhruba 500 tisíc lidí, z toho až 12 tisíc Čechů.

BMW i3 nabízí dojezd až 300 km na jedno nabití. Nabíjet tyto vozy lze přitom snadno jako mobilní telefon i z běžné zásuvky. Elektromobil je téměř bezhlučný, současně je však schopen akcelerace z 0 na 100 km/h za 7,3 sekund. Při vhodném tarifu je navíc jeho provoz extrémně levný – cena za ujetý kilometr vychází přibližně jen na 0,24 Kč, což je několikanásobně levnější než srovnatelné auto na fosilní paliva. Výhody praktického městského BMW i3 v současnosti testují v několika krajských městech i Městská Policie a Policie ČR.

Novinku největšího českého e-shopu si budou moci lidé prohlédnout na Showroomu Alza.cz v pražských Holešovicích od dnešního dne. Firma také zájemcům nabízí bezplatné svezení tímto elektrovozem s jejich nákupem až domů.

Více zde: https://www.alza.cz/elektromobily-bmw/18862108.htm

O společnosti Alza.cz, a.s.

Lídr internetového trhu a udavatel trendů, taková je Alza. Svědčí o tom nejen rekordní obraty roku 2016, ve kterém Alza utržila celkem 17,4 miliard Kč bez DPH, ale také řada inovací na poli e-commerce. Alza doručuje své zboží a má otevřené prodejny nejen v pracovních dnech, ale i o víkendu. Své objednávky si zákazníci Alzy mohou vyzvednout v široké síti samoobslužných AlzaBoxů. Zákazníkům nabízí unikátní klubový program Alza Premium, podporuje start-upy, v rámci programu AlzaVenture pro herní a hi-tech nadšence otevřela Alza TechZone v Holešovicích a neustále rozšiřuje své produktové portfolio. V Praze a Bratislavě vybudovala jedinečný Apple Shop. Za své úspěchy získala nespočet ocenění, například Nejdůvěryhodnější značka mezi e-shopy a celou řadu dalších. Ve třetím ročníku Alza Awards 2016 ocenila nejlepší firmy a produkty roku. Nejdůležitější Alza milníky naleznete zde.