Nůžky Fiskars získaly v rámci Red Dot Award prestižní ocenění Best of the Best

Praha, 19. července 2017 – Nejlepší výrobci a designeři byli oceněni v rámci udělování prestižního ocenění Red Dot Award. Ceny jsou udíleny již od roku 1955 a letos se o ně ucházelo více jak 5500 produktů z 54 zemí.

Porota složená z 39 porotců letos vybrala 103 vítězných výrobců a designerů, mezi kterými se objevili například Audi, Kartell, Artemide, Hansgrohe, Bora, Elextrolux, LG, Philips, Puma, Niessing, Apple či Fiskars.

Společnost Fiskars si kromě ceny za produktový design teleskopických nůžek PowerGear X odnesla především hodnotné ocenění v kategorii Best of the Best. Získala ho za netradiční design malých zahradních nůžek PowerGear X. “Naším dlouhodobým cílem je pomáhat řešit každodenní potřeby lidí v péči o dům, zahradu i při trávení volného času. Proto nás velmi těší, že ocenění získaly právě malé zahradní nůžky. Jsou skladné a nalézají uplatnění jak při péči o zahradu, tak třeba i v domácnosti při zástřihu okrasných kytic,” říká Tomáš Duda, manažer společnosti Fiskars.

O Fiskars

Fiskars je předním světovým dodavatelem značkových spotřebitelských výrobků pro domácnost, zahradu a pobyt v přírodě. Výrobky Fiskars jsou po celém světě proslulé svou funkčností a převratným designem. Skupina Fiskars se může pochlubit silným portfoliem uznávaných mezinárodních značek, jako jsou Fiskars, Iittala a Gerber. Kultovní výrobek Fiskars, nůžky s oranžovou rukojetí, se zrodil v roce 1967. Oranžové nůžky způsobily převrat v každodenní praxi stříhání, neboť byly vůbec prvními nůžkami na světě s plastovou rukojetí. Společnost Fiskars je kótovaná na kapitálovém trhu Nasdaq Helsinki ve více než dvaceti zemích zaměstnává zhruba 4800 lidí. Byla založena v roce 1649 a je nejstarší společností ve Finsku.