Ericsson zabezpečí Wi-Fi připojení na domácím stadiónu fotbalového klubu Chelsea

Společnost Ericsson (NASDAQ: ERIC) oznámila, že se stala partnerem pro internetové připojení na Stamford Bridge, domácím stadionu fotbalového klubu Chelsea v londýnské čtvrti Fulham. Bezplatné Wi-Fi pokrytí bude zajištěno prostřednictvím společnosti Small Cell, zatímco Ericsson síť jménem zákazníka navrhne, vybuduje a bude ji provozovat. Klub Chelsea tak bude moci fanouškům na celém stadionu poskytnout bohatší zážitek, který jim umožní digitálně komunikovat mezi sebou, s přáteli, rodinou a také s klubem.

Díky získání pátého titulu v Premier League v sezóně 2016/2017 byly všechny domácí zápasy Chelsea na stadionu Stamford Bridge vyprodány. Mnoho fanoušků prostřednictvím svých smartphonů sdílelo fotografie a videa ze zápasů na sociálních médiích, a často zaplnili kapacitu mobilních sítí lidově řečeno k prasknutí. Pro zajištění bezproblémového digitálního zážitku pro návštěvníky Ericsson navrhne a vybuduje přístupovou vysoce spolehlivou síť Wi-Fi a později ji bude jménem klubu FC Chelsea spravovat.

Chris Townsend, obchodní ředitel FC Chelsea, říká: „Těšíme se na obohacující partnerství se společností Ericsson, z něhož budou profitovat tisíce fanoušků, kteří Stamford Bridge pravidelně navštěvují. Ericsson patří mezi přední poskytovatele inovativních digitálních řešení a v rodině Chelsea je vítán.“

Arun Bansal, viceprezident a ředitel pro Evropu a Latinskou Ameriku ve společnosti Ericsson, říká: „Náš výzkum ukázal, že lidé chtějí používat své digitální zařízení všude, kam jdou – a během domácího západu FC Chelsea je touha připojit se ještě větší. Prostřednictvím tohoto partnerství zajistíme, že se kvalita připojení na stadionu Stamford Bridge vyrovná kvalitě fotbalu, a zároveň se těšíme na objevování dalších možností, které umožní klubu Chelsea posunout digitální zážitek na další úroveň.“

Společnost Small Cell podporuje strategii go-to-market modelů poskytovatelů mobilních služeb, umožňuje firmám monetizovat Wi-Fi, poskytuje obchodní podporu pro budování sítě a zlepšuje zážitek pro koncové uživatele. V roce 2015 se Legia Varšava stala prvním fotbalovým klubem v Evropě, který podepsal smlouvu Small Cell as Service se společností Ericsson. V roce 2016 se Ericsson stal partnerem pro připojení na stadionu Ricoh Arena v anglickém městě Coventry, ve kterém sídlí ragbyový a netballový tým Wasps.

Během čtyřtýdenní fotbalové mánie v Brazílii v roce 2014, Mistrovství světa v klasickém lyžování ve Švédsku v roce 2015, evropského fotbalového šampionátu ve Francii v roce 2016 a letní olympiády v roce 2016 v Riu společnost Ericsson zajistila, aby sítě udržely krok s fanoušky. Klikněte sem a přečtěte si, jak nejoblíbenější místa po celém světě společnost Ericsson připojuje k internetu.

O FC Chelsea

Fotbalový klub Chelsea patří mezi nejlepší světové fotbalové kluby a je jedním ze současných šampionů Premier League. Po vítězství v Lize mistrů UEFA v roce 2012 klub tento úspěch korunoval získáním Poháru Evropské ligy v roce 2013. Klub byl založen v roce 1905 a je nejdůležitějším fotbalovým klubem v Londýně se sídlem na kultovním stadionu Stamford Bridge s kapacitou 42 000 lidí.

Klub Chelsea neboli „Modří“ (Blues) je pětinásobným šampiónem anglické Premier League a získal i sedm Pohárů FA, pět ligových pohárů, dva Poháry vítězů UEFA, jeden Superpohár UEFA a v roce 1955 se stal vítězem nejvyšší anglické fotbalové ligy. Chelsea je prvním anglickým klubem, který vyhrál všechny tři hlavní soutěže UEFA a prvním klubem vůbec, který byl současně vítězem Ligy mistrů i Evropské ligy.

Kromě toho, že za Chelsea hraje několik nejznámějších hráčů na světě a hlavním trenérem je Antonio Conte, klub také investoval do své budoucnosti prostřednictvím nejmodernější Akademie a tréninkového centra v Cobhamu v hrabství Surrey. Od jeho otevření v roce 2007 Chelsea šestkrát zvítězila v juniorské lize FA a dvakrát v juniorské lize UEFA. Tým Chelsea Ladies zvítězil v roce 2015 i v FA Superlize žen a v roce 2017 se stal vítězem jarní části anglické fotbalové ligy.

Nadace Chelsea se navíc může pochlubit jednou z nejrozsáhlejších komunitních iniciativ v oblasti sportu, jelikož působí v 30 zemích světa a každoročně pomáhá zlepšovat životy více než 900 000 dětí a mladých lidí.

VÍCE INFORMACÍ:

Tiskovou zprávu v angličtině najdete na tomto odkazu. News Center

 

SLEDUJTE NÁS:

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/user/ericsson

www.linkedin.com/company/ericsson

O společnosti Ericsson

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení, fungujících v reálném čase, vytváří propojenou společnost (Networked Society), která umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v udržitelných společnostech po celém světě. Nabídku firmy Ericsson tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií, určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od společnosti Ericsson uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace, společnost zajišťuje servis sítí s více 2,5 miliardami uživatelů. Více informací naleznete na www.ericsson.com.