Canon uvádí tři nové dalekohledy s převratnou technologií stabilizace obrazu – 10×32 IS, 12×32 IS a 14×32 IS

PRAHA, 2. srpna 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila tři nové dalekohledy s 10násobným, 12násobným a 14násobným zvětšením. Nejnovější řada dalekohledů je první, která využívá nový systém stabilizace s posunem optického členu. Díky této technologii se uživatelé mohou těšit na vyšší optickou kvalitu a lepší zážitky spojené se stabilnějším pohledem.

Společnost Canon je proslulá zkušenostmi z oblasti optiky i rozsáhlou škálou objektivů systému EF. Canon jako jediný výrobce implementuje technologii stabilizace obrazu do všech svých dalekohledů, které tak představují významný kvalitativní standard. Sledování a pozorování divoké přírody, sportu nebo jakéhokoli dalšího venkovního prostředí je díky dalekohledům Canon opravdovým zážitkem.

Všechny tři nové modely se mohou pochlubit dvěma režimy stabilizace obrazu. Standardní stabilizace nejprve eliminuje pohyby rukou při zaměřování na sledovaný objekt. Po úspěšném zacílení se spustí režim Powered IS, který zajistí dokonale stabilní pohled. Zesílená stabilizace lépe koriguje pohyby uživatele spojené s dýcháním i s pomalými, ale nežádoucími pohyby – tento režim tak pomáhá eliminovat negativní vlivy, ke kterým může docházet například při dlouhém sledování volně žijících zvířat.

Díky působivé eliminaci chvění si mohou uživatelé vyšší ostrost a čistotu pohledu vychutnat dokonce i při 14násobném přiblížení. Nové modely tak výrazně snižují namáhání očí a únavu, tedy příčiny nepohody typické pro pozorování pomocí dalekohledů bez stabilizace obrazu.

Rozsah přiblížení nových dalekohledů od 10násobného až po 14násobné dává možnost vybrat si model odpovídající konkrétním potřebám. Ať již půjde o sledování letecké přehlídky z větší vzdálenosti nebo třeba o pozorování přírody, které by vyžadovalo širší zorné pole. Díky minimální zaostřovací vzdálenosti o délce přibližně 2 metry si každý z nových dalekohledů skvěle poradí i nenadálým přiblížením sledovaného objektu – není tak potřeba pozorování přerušit ani se vzdát ostrého záběru.

Za pozornost stojí i povrchová úprava čoček Super Spectra pro přesné podání barev i kontrastu. Dalekohledy s touto speciální technologií Canon zajistí věrné zobrazení sledovaného objektu, což dovoluje si vychutnat živé barvy i kontrastní rozdíly. Díky kombinaci optických členů typu Field Flattener s hranolovou optikou Canon Porro II se může výsledné zobrazení pochlubit vysokým rozlišením i nízkým zkreslením v celém zorném poli, a tedy i skvělým zobrazením detailů od středu až po okraje záběru. Jinými slovy nové dalekohledy nabízí naprosto perfektní pohled.

Nové dalekohledy společnost Canon navrhla s ohledem na maximální komfort i snadné používání. Modely 10×32 IS, 12×32 IS a 14×32 IS tak mají pogumovaný nenápadný povrch, který neodráží okolní světlo, a díky dostatku volného prostoru nabízí pohodlné držení během sledování. Důraz na komfort je patrný i z tlačítek pro přepínání režimů stabilizátoru obrazu, která mají jedinečný tvar a uživatelé je mohou ovládat ukazováčkem – použití dalekohledů je tak velmi snadné například i při práci v rukavicích. Uživatelé si mohou na jednu sadu baterií užít až 10 hodin nepřetržitého stabilizovaného pozorování.

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí ve 120 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti Canon se Canon Europe podílí přibližně jednou třetinou.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 a lídrem ve zpracování obrazu je po celých 80 let. Jejím cílem je podněcovat k neustálému překonávání možností využití obrazu a prostřednictvím technologických inovací v široké škále oblastí – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnická zařízení – obohacuje Canon životy běžných lidí i firem.

Pozitivní vliv společnosti Canon na oblast technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu neustále roste. Svědčí o tom i sociální a environmentální přínosy, za kterými stojí jak zaměstnanci, tak i produkty značky Canon, a představují důkaz úspěšnosti podnikové filosofie Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon europe.com a www.canon.cz.