HUTIRA BRNO vyhrála výběrové řízení vypsané společností innogy

Pro největšího distributora plynu bude dodávat regulátory i bezpečnostní uzávěry. HUTIRA zvítězila celkem v 10 kategoriích

Brno – 24. srpna | Společnost HUTIRA BRNO výrazně uspěla ve velkém výběrovém řízení společnosti innogy, která hledala partnery pro dodávky regulačních armatur až do roku 2021. Pro nejvýznamnějšího distributora plynu v ČR bude dodávat regulátory i bezpečnostní uzávěry hned v několika typech a v celkem 10 z 12 kategorií.

HUTIRA BRNO dodávala regulační armatury pro innogy už dříve. Jako dlouholetý dodavatel regulační techniky pro celé české plynárenství novou zakázkou upevňuje své postavení jedničky na trhu.

„Uspěli jsme v dodávkách těch nejdůležitějších armatur pro regulační stanice,“ říká Tomáš Stone ze společnosti HUTIRA BRNO. „Výběrové řízení se týkalo jak vysokotlakých, tak i středotlakých regulačních stanic. Dodávané armatury jsou určeny pro regulační stanice s různými maximálními průtoky od 650 m³/h až do 15 000 m³/h,“ dodává.

Rozhoduje kvalita, bezpečnost i úroveň servisních služeb

Na území České republiky využívá celkem 62,9 % domácností zemní plyn. Největším distributorem plynu je právě společnost innogy s cca 60% podílem na trhu. Ta vybírá své dodavatele v pravidelných veřejných výběrových řízeních. Kromě ceny byly rozhodujícím kritériem spolehlivost výrobků a jejich bezpečnost. „Důležité byly také provozní náklady. Posuzuje se proto také například životnost a cena náhradních dílů, ale i přesnost regulace, hlučnost armatur a rychlost dodávek. Svou úlohu mohou hrát i provozní zkušenosti nebo schopnost zajistit servisní služby,“ popisuje Tomáš Stone.

HUTIRA BRNO konkuruje jiným společnostem na plynárenském trhu zejména širokou nabídkou regulačních armatur, ale i nejlépe vybaveným školícím střediskem regulační techniky v České republice. Tam se školí například i pracovníci společnosti innogy. „Spolupráce s innogy je pro nás velmi důležitá a tvoří podstatnou část našich dodávek. Mezi další segmenty patří regulační technika pro domovní instalace, ale i komerční a průmyslové objekty nebo areály,“ dodává Tomáš Stone ze společnosti HUTIRA BRNO.

O společnosti HUTIRA

Společnost HUTIRA působí na českém trhu od roku 1990. Zabývá se dodávkou a výrobou zařízení pro plynárenství, vodárenství a energetiku. Provádí také revize a zkoušky plynových zařízení. V oblasti vodárenství nabízí malé vodoměrné šachty a úpravny vody HUTIRA CCW. Na českém trhu zastupuje nadnárodní společnost EMERSON, která je výrobcem regulační techniky FISHER, FRANCEL a TARTARINI. Další informace lze najít na webu www.hutira.cz.