Pirátská FreeRide rozezněla mělnické náměstí. V městě na soutoku kotvila i pirátská solární loď, teď míří do Středního Labe

Mělník, 29. srpna 2017 – Už od nedělního poledne brázdila pirátská solární loď vody v Mělníku. V pondělí pak pirátský výsadek v tomto městě na soutoku Vltavy a Labe doplnila i středočeská FreeRide Tour předsedy Pirátů Ivana Bartoše na mělnickém náměstí. Nechyběla již tradiční parta vystupujících umělců: James Cole, GnostaG, Jiří MessenJah nebo Boldrik.

Jsme rádi, že jsme mohli obyvatelům Mělníka zpestřit pozdně srpnový večer na náměstí trochou reggae, hip-hopu a elektronické hudby. Kromě již tradičních hudebních legend byl tentokrát speciálním hostem i francouzský zpěvák Jo Corbeau. Všem umělcům moc děkuju za jejich čas a energii, za podporu děkujeme stejně tak všem našim fanouškům z Mělníka. A zítra zas do kolbenky,“ glosoval závěr pondělní akce Ivan Bartoš.

Za dva dny pirátského „tahu“ v Mělníce Piráti rozdali stovky novin, povozili řadu zájemců na pirátské solární lodi, kde proběhla i nejedna prohlídka paluby a podpalubí technologicky unikátně řešené lodě na solární pohon. Loď teď čeká cesta po Labi na jih a východ. Nejbližší zastávka je v Neratovicích a Kostelci, ve středu v Brandýse. Ve čtvrtek zakotví pirátské plavidlo v Poděbradech a doplní ji opět FreeRide Tour s Ivanem Bartošem, která se bude konat na kolonádě. O den později se plavidlo přesune do Nymburka a legendy českého reggae, hip-hopu a elektrohudby vystoupí v rámci FreeRide na Kostelním náměstí. Obě akce začínají ve 14:00.