Axis rozšiřuje svou nabídku síťových audioproduktů o systémy pro inteligentní přehrávání hudby v pozadí a veřejný rozhlas

Společnost Axis rozšiřuje svou nabídku o inteligentní síťová audiořešení, jež naleznou využití i mimo oblast tradičního zabezpečení. Nový síťový prvek propojující audio (tzv. audio bridge) umožňuje integraci analogových a síťových audiosystémů, a zákazníci tak mohou těžit z předností síťových systémů a využít přitom stávající analogový hardware. Axis rovněž představuje novou síťovou konzoli s mikrofonem, která v kombinaci se síťovými reproduktory vytvoří úplný systém veřejného rozhlasu.

Nejnovější přírůstky představené společností Axis Communications, která je světovým leaderem v oblasti IP kamer, rozšiřují možnosti využití zvuku k zlepšení chodu firem, jejich bezpečnosti a zabezpečení. Síťový prvek pro propojení audia a síťová konzole s mikrofonem jsou malé a snadno použitelné a přinášejí přidanou hodnotu v řadě různých případů použití, jako jsou hudba na pozadí a hlášení v maloobchodních řetězcích nebo oznámení v systémech veřejného rozhlasu ve vzdělávacím sektoru. Lze je kombinovat se síťovými reproduktory Axis v jednom systému bez nutnosti centrálního elektronického vybavení. Síťové audiosystémy společnosti Axis jsou založeny na otevřených standardech, což znamená, že se mohou snadno integrovat do jiných systémů.

Mnoho starších systémů používá analogové reproduktory, které nejsou kompatibilní s digitálními reproduktorovými systémy nebo digitálními audiozdroji. Díky síťovému prvku k propojení audia AXIS C8033 (Network Audio Bridge) je možné přehrávat hudbu z analogového zdroje signálu také pomocí síťových reproduktorů Axis nebo připojit digitální zdroj zvuku, jako je přehrávač AXIS Audio Player, a hudbu přehrávat pomocí analogového reproduktorového systému.

Společnost Axis také oznamuje uvedení produktu 2N® SIP Mic, konzole s mikrofonem kompatibilní pro síťové použití firmy 2N, jež je součástí skupiny Axis, která se uplatní v systémech veřejného rozhlasu. Tato inteligentní konzole s mikrofonem nabízí 12 konfigurovatelných tlačítek a umožňuje flexibilní oslovení v různých zónách, živé vstupy a přehrávání předem nahraných zpráv.

„Díky nové konzoli s mikrofonem 2N SIP Mic se síťové reproduktory Axis promění v kompletní systémy veřejného rozhlasu, které jsou ideální pro vzdělávací sektor. A díky připojení síťového audio bridge umožňujícího připojit existující analogová zařízení k síťovým audiosystémům Axis mají zákazníci velmi jednoduchou a nákladově výhodnou možnost využít všechny výhody, které digitální systémy nabízejí. Síťový přenos zvuku také znamená, že systém lze snadno škálovat a je dostatečně flexibilní, aby se přizpůsobil variabilním potřebám zákazníků. Zařízení lze přidávat nebo odstraňovat snadno a okamžitě – na rozdíl od analogových systémů, kde je vždy nutné změnit jak hardware a software, tak instalaci kabelů“, říká Håkan Hansson, globální ředitel divize audioproduktů společnosti Axis Communications.

„Využití inteligence síťového videosystému s doprovodným zvukem může být často jedním z nejúčinnějších způsobů, jak zvládat mnohé problémy, jimž firmy čelí. Například maloobchodní prodejci mohou lépe řídit fronty tím, že budou zákazníky informovat, že pokladny v jiném patře jsou méně vytížené. Ve školách mohou administrátoři oslovit žáka, který se nachází mimo učebnu. Tyto dva příklady jsou pouhým zlomkem potenciálních přínosů, které digitální audiosystémy mohou nabídnout,“ pokračuje pan Hansson. „Vzhledem k tomu, že naše společnost prosazovala přechod na trhu od analogových k digitálním systémům videodohledu, hrají tyto nové produkty důležitou roli v tom, aby se stejným směrem vyvíjela i oblast audiosystémů.“

Síťový prvek k propojení audia AXIS C8033 Network Audio Bridge a síťová konzole s mikrofonem 2N® SIP Mic budou k dostání prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis v září 2017 za doporučené maloobchodní ceny 5 200 Kč a 23 500 Kč.

 

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis nabízí inteligentní bezpečnostní řešení, která vedou k chytřejšímu a lépe chráněnému světu. Axis je největší světový dodavatel na trhu IP kamer a působí jako hybná síla v tomto odvětví tím, že průběžně uvádí inovativní síťové produkty založené na otevřené platformě. S pomocí globální sítě partnerů tak přináší svým zákazníkům vysokou hodnotu.

Axis si zakládá na dlouhodobých vztazích se svými partnery, kterým poskytuje na stávajících i na nových trzích jak průlomové síťové produkty, tak i své znalosti.                             

Axis má více než 2.700 vlastních zaměstnanců ve více než 50 zemích na celém světě a spolupracuje s globální sítí více než 90.000 partnerů. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.