Nový filmový magazín spouští 27. září, zaujme obsahem i technickým zpracováním

Ve středu 27. 9. ve 20:00 se spouští nový filmový magazín Filmožrouti.cz (www.filmozrouti.cz), který nabídne zpravodajství ze světa filmu – aktuální novinky, zajímavosti z natáčení filmů, pohled do zákulisí tvorby digitálních efektů, porovnání s jejich knižními předlohami a hledání vazeb mezi jednotlivými filmovými epizodami.

Přinese do Česka i nový formát – souhrn recenzí a reakcí na filmové premiéry s občasnou mírou metakritiky, a to jak od nejvýznamnějších zahraničních filmových kritiků, tak i známých českých recenzentů, oblíbených filmových magazínů i nejzajímavější názory uživatelů ČSFD. Na jednom místě si tak čtenáři přečtou, jaké film získal v Česku i v zahraničí reakce, a zdali je návštěva kina nevyhnutelnou nutností, nebo je lepší se filmu raději obloukem vyhnout.

Důraz byl kladen i na řemeslné zpracování celého webu – samozřejmě nebude chybět propracovaná mobilní verze, která se přizpůsobuje všem zařízením, galerie, která využívá funkcí moderních dotykových zařízení, animované upoutávky na aktuální filmové trháky a přizpůsobení obsahu webu filmovým trailerům s důrazem na přehrávané video.

Oproti běžným zvyklostem z ostatních webů čtenáři najdou v každém článku přímé odkazy na profily filmů, herců a tvůrců na ČSFD, včetně hodnocení zmíněného filmu. Všechny články jsou detailně propojeny tagy, takže si čtenář může jednoduše přečíst spoustu dalších, pro něj zajímavých článků, o svém oblíbeném filmu nebo herci.

„Naším cílem bylo vytvořit filmový magazín, který čtenáře ihned zaujme poutavým designem webu, s kvalitním obsahem, který bude originální, a u nás zčásti i nevšední. Podařilo se mi najít vynikajícího šéfredaktora Aleše Šumpíka, který má obrovský filmový rozhled při získávání informací a hledání hlubších vazeb mezi jednotlivými filmy“, říká zakladatel Lukáš Churý o motivaci k vytvoření nového filmového magazínu v Česku.

Šéfredaktor Aleš Šumpík pak dodává: „Líbí se mi celkové rozvržení webu a vizuální podoba animovaných upoutávek překonává snad všechno, co jsem zatím viděl vůbec – nejen v ČR, ale i celosvětově.“ Web vytvořil Lukáš Churý z brněnského studia Devtea.cz.

Web: www.filmozrouti.cz

Facebook: https://www.facebook.com/Filmozrouti/

Twitter: https://twitter.com/filmozrouti