Mastercard podepsal s Kolínem Memorandum o Smart Cities

Praha, 10. října 2017 – Společnost Mastercard dnes podepsala s městem Kolín Memorandum o spolupráci pro koncept tzv. Smart Cities. Pro společnost Mastercard jde o vůbec první podobné memorandum s městem z České republiky. Memorandum podepsali ředitel Mastercard pro Českou a Slovenskou republiku a Rakousko Miroslav Lukeš a starosta Kolína Vít Rakušan.

Mastercard a Město Kolín chtějí tímto dokumentem potvrdit vzájemnou spolupráci v přípravě, realizaci a implementaci takových projektů, které odpovídají dlouhodobé koncepci Smart Cities, tedy konceptu využívajícího možnosti technologií pro příjemnější a pohodlnější život obyvatel i návštěvníků. Hlavním cílem je digitalizace systémů, navýšení počtu akceptačních míst a představení platební karty jako standardního nástroj pro platbu a identifikaci.

Velmi si vážíme spolupráce s městem Kolín a věříme, že jejich přístup v oblasti Smart Cities bude příkladem i pro ostatní. Už nyní evidujeme zájem o kolínská řešení z jiných měst a těšíme se, že je budeme realizovat. Také se těšíme, že spolupráce s městem Kolín přinese i další projekty, které ještě více usnadní život občanům,“ uvedl ředitel Mastercard pro Českou a Slovenskou republiku a Rakousko Miroslav Lukeš. „Mastercard má ty nejlepší zkušenosti z oblasti Smart Cities celého světa, takže lepšího partnera nemůžeme mít. V zavádění opatření pro chytrá města preferuji funkční a účelná řešení, o kterých jsme přesvědčeni, že budou přínosnými pro naše obyvatele,“ řekl starosta Kolína Vít Rakušan.

V rámci spolupráce na konceptu Smart Cities s městem Kolínem Mastercard bylo spuštěno bezhotovostní placení v autobusech městské hromadné dopravě. Od letošního září pak funguje v kolínské 6. Základní škole unikátní projekt multifunkční chytré Kolínské klíčenky, která slouží pro vstupy do školy a školní jídelny, jako průkazka do knihovny, jízdenka v MHD, lze ji aktivovat i jako platební kartu a má obsahovat i elektronickou zdravotní knížku Zdravel. Vedle toho bude klíčenka i vzdělávacím nástrojem k posílení finanční gramotnosti.

O společnosti Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozujeme nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti Mastercard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi. Sledujte nás na Twitteru @MasterCardNews, připojte se k diskusi na CashlessPioneers Blog a přihlaste se k odběru nejnovějších zpráv v Engagement Bureau.