Do Bisnode přichází expert na Big Data

Na pozici manažera pro rozvoj služeb v oblasti zpracování a analýzy velkých dat (Big Data) v Bisnode pro Českou republiku a Slovensko od října nastoupil Zdeněk Demeter (38). Současně se stává členem mezinárodního týmu pro strategický rozvoj konzultačních a analytických kompetencí skupiny Bisnode.

„V posledních měsících se výrazně zvýšila poptávka našich zákazníků po službách využívajících Big Data. Klientům na základě našich komplexních dat o firmách z celého světa a chytré analytiky pomáháme vyřešit otázky o jejich podnikatelském okolí, jeho dodavatelích, zákaznících či mu nalezneme nové klienty. Zároveň mu zjednodušíme a zrychlíme rozhodovací proces, či mu poskytneme detailní trendy co se mu ve firmě děje. Máme nástroje, analytiky i data proto, aby informace z jeho či dostupných dat získal,“ říká generální ředitel Bisnode pro Českou republiku a Slovensko Jiří Skopový.

“Těším se, že pomohu společnosti Bisnode v rozvoji nových oblastí poskytovaných služeb. Rozsah a komplexita relevantních dat v databázích a systémech na zpracování velkých objemů dat (tzv. Big Data) společnosti Bisnode, strategického a exkluzivního partnera Dun & Bradstreet pro ČR a SR, nabízí obrovský analytický potenciál, jak ještě lépe pomoci klientům s efektivním marketingem, kvalitním řízením obchodních kanálů i řízením odběratelsko-dodavatelských vztahů zejména v B2B segmentu. Zaměřím se na rozvoj lokálních kompetencí, zvyšování kvality současných produktů i užší spolupráci ve skupině Bisnode,“ dodává ke svému jmenování Zdeněk Demeter.

Zdeněk Demeter vystudoval informatiku, podnikovou ekonomiku a management na VŠE. Rozsáhlé zkušenosti v oblasti Business Intelligence a datových analýz získal především v mezinárodní konzultační společnosti KPMG, kde působil déle než 8 let. Zde se soustředil zejména na konzultační projekty zlepšování strategického i operativního řízení firem efektivním využíváním dat, jejich analýzou a následným zapojením do klíčových marketingových, obchodních i provozních podnikových procesů. Poté působil 3 roky jako ředitel oddělení Business Solutions ve společnosti Dataspring. Zde se mu podařilo vybudovat silné kompetence v oblasti IT poradenství, budování a provozování datových skladů, Business Inteligence, návrhu a realizace unikátních analytických řešení s využitím strukturovaných i nestrukturovaných dat a programům umělé inteligence.

Zdeňkovi je 38 let, je ženatý a má dvě děti. Volný čas věnuje své rodině a rekreačním kolektivním sportům.