Memorandum mezi Mastercard a Úřadem místopředsedy vlády Slovenska

Praha 1. listopadu 2017 – Společnost Mastercard a Úřad místopředsedy vlády Slovenské republiky pro investice a informatizaci podepsaly Memorandum o spolupráci. Podpisem memoranda odstartovalo partnerství mezi Mastercard a slovenskou vládou v oblasti rozvoje technologických inovací ve veřejném sektoru, v oblasti tzv. Smart Cities a podpoře e-commerce nebo ochrany dat ve vztahu k platbám.

Spolupráce rovněž zahrnuje oblast implementace moderních platebních řešení ve státní správě, digitalizaci řízení výplaty sociálních dávek, platby pokut nebo zavádění nových platebních metod, například na centrálním portálu veřejné správy. Memorandum podepsali prezident Mastercard Europe Javier Perez a místopředseda vlády Slovenska pro investice a informatizaci Peter Pellegrini.

Mastercard má rozsáhlé zkušenosti v oblasti smart řešení a jsme připravení v tomto ohledu  slovenské vládě pomáhat. Technologie a inovace jsou klíčovou esencí Mastercard, a proto máme ambici odevzdat v rámci naší spolupráce to nejlepší a přinést tak do každodenního života Slováků pohodlí, bezpečnost a spolehlivost,” uvedl Javier Perez.

„Jednoduchost, bezpečnost a spolehlivost jsou hlavní charakteristiky, které vyžadujeme od elektronických služeb státu pro občany. Platba kartou za tyto služby tak, jako když si člověk kupuje letenku nebo cokoliv jiného na internetu, bude už brzy součástí e-Governmentu,” řekl vicepremiér Peter Pellegrini.

 

Mastercard zavedl jako první na Slovensku bezkontaktní platby už v roce 2008 a dnes vidíme, že až 95 % platebních karet je bezkontaktních. Dalším trendem je obrovský nárůst transakcí kartami, čímž patří Slovensko k nejrychleji rostoucím zemím v tomto segmentu. Slovensko také díky společnosti Mastercard patří mezi první státy, kde se zavedly mobilní platby prostřednictvím digitálních peněženek – Mastercard Mobile a Masterpass.

O společnosti Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozujeme nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti Mastercard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi. Sledujte nás na Twitteru @MasterCardNews, připojte se k diskusi na CashlessPioneers Blog a přihlaste se k odběru nejnovějších zpráv v Engagement Bureau.