mBank přináší placení mobilem Android Pay

Praha, 14. listopadu 2017 – První nízkonákladová banka u nás, mBank, dnes pro své klienty spouští službu Android Pay. Toto řešení pro platby mobilním telefonem má mBank jako jediná v České republice plně integrované do své čerstvé mobilní aplikace mBank 3.0, která je klientům banky k dispozici právě od dnešního dne. mBank zavedla Android Pay ve spolupráci se společností Google.

Android Pay je jednoduchý a bezpečný způsob platby mobilním telefonem. mBank je však pionýrem v tom, že má službu Android Pay plně integrovanou právě ve své nové aplikaci.

„Jsme přesvědčeni, že do několika let bude využívání internetového bankovnictví vystřídáno právě mobilem. Android Pay je dalším krokem k budoucnosti, ve které lidé svou banku pomyslně nosí stále u sebe – tedy ve svých telefonech,“ uvedl Paweł  Kucharski, generální ředitel mBank pro Českou republiku.

Prostřednictvím Android Pay mohou klienti mBank ode dneška zaplatit na více než 144 tisících prodejních místech v Česku. Používání Android Pay je přitom bezpečnější a mnohem rychlejší než používání hotovosti nebo platební karty. „Jsme nadšení, že lidé v Česku mohou ode dneška jednoduše a bezpečně platit prostřednictvím Android Pay v mobilním telefonu,“ dodal Pali Bhat, viceprezident pro platební produkty společnosti Google.

Platební metoda u Android Pay je bezpečná. Neodesílá při platbě vaše číslo karty ani ho neukládá do telefonu. Místo toho každé platbě vytvoří jedinečné virtuální číslo, tzv. token, kterým bezpečně spojí transakci s konkrétním bankovním účtem.

O mBank:

mBank je inovátorem v oblasti internetového a mobilního bankovnictví v České republice a během deseti let se pro její služby rozhodlo již více než 600 000 klientů. V roce 2017 mBank získala 7 ocenění v soutěži Zlatá koruna, přičemž si odnesla také vítězství pro mKonto a mKonto Business v obou hlavních kategoriích, v Ceně veřejnosti a v Ceně podnikatelů. Mezi produkty mBank patří kromě osobních a spořicích účtů také kreditní karty, spotřebitelské půjčky a hypoteční úvěry. V České republice působí mBank jako organizační složka mBank S.A., která je členem skupiny Commerzbank.