Do programu Tesco se zapojilo přes 3,4 milionu zákazníků

Unikátní program společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“ opět rozdělí neziskovým a příspěvkovým organizacím celkem 2 700 000 korun. O vítězích rozhodli svými více než 3,4 miliony hlasů zákazníci Tesco.

Praha, 15. listopadu 2017 – Po sečtení všech zákaznických hlasů o nejlepší dobročinné projekty neziskových a příspěvkových organizací v programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“, známe vítěze ve všech 90 regionech po celé České republice. Zákazníci nejvíce ocenili projekty zaměřené na děti, hendikepované a rodiny. Tyto projekty byly také mezi organizacemi nejvíce zastoupené. Podpora dětí a mládeže patří mezi vůbec nejčastější podporované oblasti, což zároveň odpovídá trendu dárcovství pro celou Českou republiku.  Absolutním vítězem se stala organizace Zdravotní klaun.

Radost změnit něčí příběh

Pro společnost Tesco je důležité podporovat komunity, kde žijí její zákazníci a zaměstnanci. Maloobchodní řetězec proto již potřetí spustil unikátní program „Vy rozhodujete, my pomáháme“, který je zaměřený právě na podporu lokálních neziskových a příspěvkových organizací. Zákazníkům dává příležitost zvolit si jeden ze tří projektů, které podporují společenský život ve svém okolí. „Podpora komunit, ve kterých působíme, patří dlouhodobě mezi hlavní pilíře našeho podnikání. Máme velkou radost, že jsme spolu s našimi zákazníky mohli prostřednictvím programu Vy rozhodujete, my pomáháme přispět k rozvoji činností neziskových a příspěvkových organizací ve všech  90 regionech napříč republikou,“ vysvětluje Martin Kuruc, výkonný ředitel pro ČR a SR.

Celkem se do programu přihlásilo 498 projektů, ze kterých odborná komise vybrala 270, které se v regionech České republiky ucházely o podporu zákazníků. Každý vítězný projekt získá prostřednictvím Nadačního fondu Tesco finanční příspěvek ve výši 30 000 korun. Celkem Tesco rozdělí celkem 2,7 milionu korun.

Od 3. do 31. října získali zákazníci za každý nákup hlasovací žeton, kterým pak mohli podpořit vybraný projekt neziskové organizace v jejich okolí. Celkem hlasovalo 3 414 819 zákazníků. Absolutním vítězem se pak stala již zmíněná organizace Zdravotní klaun, která získala 120 981 hlasů. Díky výhře může zrealizovat svůj projekt, což jsou Zdravotní klauniády pro děti. Ty spočívají v tom, že do nemocnic chodí klauni, kteří se snaží potěšit dlouhodobě nemocné děti. Nejvíce zákazníci hlasovali v hypermaketu Tesco na Novém Smíchově, kde vybrané projekty podpořilo svými žetony přes 245 000 zákazníků.

Podpora lokálních neziskových organizací

Odborným garantem celého programu bylo Fórum dárců, které zároveň prověřilo všechny nominované projekty z pohledu jejich transparentnosti, důvěryhodnosti i udržitelnosti a bylo také součástí odborné komise, která vybrala do finálního hlasování 270 projektů. I letos byly projekty skutečně velmi různorodé. Těší nás, že se díky hlasováním v obchodech mohli lidé blíže seznámit s činností a projekty veřejně prospěšných organizací ve svém okolí. Je to jeden z důležitých přínosů, které celý projekt Vy rozhodujete, my pomáháme, přináší,“ vysvětluje Yana Pancheva, manažerka společenské odpovědnosti Tesco.

Zákazníci i neziskové organizace se mohou na konečné výsledky podívat na stránkách pomahame.itesco.cz.

O společnosti Tesco Stores ČR

  • Společnost Tesco Stores ČR, a. s. vstoupila na český trh v roce 1996. V současné době provozuje

v tuzemsku necelé dvě stovky obchodů, 17 čerpacích stanic a 5 obchodních center.

  • V České republice provozuje Tesco také franšízingovou síť Žabka, která čítá více než stovku obchodů.
  • Jako první na českém trhu začalo Tesco v roce 2012 provozovat internetový obchod s potravinami Tesco Online nákupy. Letos byla tato služba Tesco již podruhé oceněna jako nejdůvěryhodnější značkou roku!
  • Za dobu svého působení na českém trhu Tesco obdrželo řadu dalších ocenění – je například několikanásobným nositelem titulů Hypermarket roku, Obchodník roku, Nediskontní obchodní řetězec roku. V letošním roce získala tři ocenění v soutěži TOP Odpovědná firma.
  • Tesco patří k největším soukromým zaměstnavatelům v České republice. Zaměstnává přes 13 000 lidí.
  • V roce 2013 začaly obchody Tesco spolupracovat s Federací potravinových bank a darují neprodané trvanlivé i čerstvé potraviny potřebným. V současnosti daruje 154 obchodů potravinové přebytky na denní nebo týdenní bázi.
  • V posledních dvou letech prostřednictvím Nadačního fondu Tesco společnost věnovala více, než 10 milionů korun lokální neziskovým organizacím prostřednictvím programu Vy rozhodujete, my pomáháme.