Zabezpečení xDSL linek

(Praha, 16. listopad 2017) – Společnost Casablanca INT poskytující již více než 20 let internetové, cloudové, datové a hlasové služby nasadila v těchto dnech na svých xDSL linkách nový firewall. Přichází tak s dalším z řady opatření k nikdy nekončící ochraně své sítě a tím k ochraně zájmu svých zákazníků, k čemuž ji mimo jiné zavazuje členství v projektu FENIX. V rámci tohoto projektu bezpečnosti, jehož smyslem je umožnit v případě DoS útoku dostupnost internetových služeb, je společnost také zodpovědná za chování svých zákazníků resp. jejich napadených zařízení.

“Casablanca INT reagovala na neustále se množící pokusy o zneužití xDSL modemů za účelem kybernetických útoků. Z preventivních důvodů byl proto na veškerých xDSL linkách poskytovaných společností Casablanca INT plošně nasazen firewall, který blokuje škodlivé příchozí spojení z Internetu”, informuje Ing. Michal Mráz, CTO společnosti Casablanca.

Jedná se o technické nastavení služby DSL, které předchází zneužití této služby a má preventivní charakter. Toto opatření chrání uživatele před narůstajícím množstvím pokusů o prolomení ochrany xDSL modemů (případně i infrastruktury za ním) a jejich následnému zneužití ke kybernetickým útokům.

“Pokud by si tuto vlastnost firewallu blokující škodlivé příchozí spojení z Internetu chtěl některý zákazník v rámci využívání poskytovaných služeb vypnout, může kontaktovat naši non-stop technickou podporu na tel.: +420 270 00 235 s žádostí o povolení příchozích spojení na konkrétní požadované porty”, doplňuje Ing. Vratislav Pavel Skořepa, project manager Casablanca INT.

O společnosti CASABLANCA INT:

Casablanca INT je předním poskytovatelem internetových, datových a hlasových služeb; patří do nejsilnější pětky dodavatelů na českém telekomunikačním trhu, kde působí již od roku 1996.
Jedná se o ryze českou společnost, která ke svému rozvoji využívá současných nejmodernějších technologií (Juniper networks, Hewlett-Packard, Cisco Systems, VMware). Primární konektivita do sítě Internet je 20 Gb/s v rámci uzlu NIX.CZ a 30 Gb/s pro zahraniční provoz. Casablanca jako LIR (Local Internet Register) disponuje vlastním adresním prostorem ve verzi IPv4 a IPv6.

Již od roku 2000 poskytuje housingové služby, přičemž v letech 2007-2011 investovala téměř 100 milionů do modernizace a nových kapacit vlastního DataCentra. Od nástupu virtualizace nabízí služby také v oblasti cloud computingu, v roce 2012 spustila první veřejný cloud v ČR – BigBlueOne (www.bigblueone.cz) – postavený na profesionální a vysoce kvalitní technologii HP CloudSystem Matrix, jež je unikátním projektem v oblasti veřejného cloudového řešení pro ICT služby, internetové a online projekty a aplikace.

V posledních letech představila společnost svá cloudová řešení: One Solution, BackUp One a Index One; prošla procesem virtualizace a modernizace celé společnosti; připojila se k bezpečnostnímu projektu FENIX (ochrana před DoS a DDoS útoky) a rozšířila technologie cloudového řešení BBO o druhé primární datové pole (BBO rozložen do 3 nezávislých lokalit.