Největší tuzemské setkání inovátorů Festival Česká inovace 2017 už příští čtvrtek v Plzni!

Plzeň se ve čtvrtek 30. listopadu od 10:00 stane hlavním městem inovací. V areálu DEPO2015 se na jednom místě potkají inovátoři, firmy, investoři, akademici, ale také zástupci veřejné správy – města Plzeň, Plzeňského kraje, CzechInvestu, Ministerstva obrany, Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva dopravy a další účastníci 6. ročníku Festivalu Česká inovace.  Cíl je jasný: Propojit zástupce jednotlivých komunit a maximálně tak podpořit inovační prostředí v České republice. „Přijeďte za námi do Plzně a užijte si nový koncept festivalu!“ zvou organizátoři z České inovace o.p.s.

Atraktivní program Festivalu Česká inovace 2017 je nově rozčleněn do dvou hlavních bloků. Autobusovou halu v DEPO2015 zaplní zdarma přístupný blok A. Co konkrétního návštěvníky čeká? „Přivítá vás robot Pepper a seznámí vás s dalšími roboty, v rámci elektromobility se podíváte zblízka na BMW i3 a i8, vyzkoušíte elektrické motorky Kuberq, prohlédnete si unikátní karbonový rám Duratec pro závodní kolo, proletíte se v leteckém simulátoru Sky Leader, podíváte se pod kapotu formule, na vlastní kůži projdete virtuální realitou, poznáte, co vše se dá dělat s 3D tiskem kovu a plastu a uvidíte, jak vznikla první pila na světe Pilous pro 3D výlisky. Spojením 3D tisku a elektromobility vzniklo první 3D tištěné kolo na světě Paul Murin, spojením touhy řídit a plavat pak obojživelné vozidlo Enjoy Tech, prohlédnete si speciální dron zónu, prozkoumáte družici PilsenCube, která příští rok poletí do vesmíru,“ odpovídá Tomáš Pelikán, ředitel pořádající České inovace o.p.s., a pokračuje ve výčtu letošních festivalových lákadel: „S dětmi i bez nich můžete v dětském koutku zavzpomínat na stavebnici SEVA nebo si pohrát s malými roboty. A až zapadne slunce, tak skoro na vlastní kůži vyzkoušíte žár ohně, protože vás čeká ukázka protipožárního obleku včetně promítání hodnot z čidel.“ A to zdaleka není vše! Připravena je ukázka vojenské techniky a nejmodernější techniky letecké záchranné služby a spoustu dalších inovací v praxi.

Za návštěvu rozhodně stojí také VIP zóna v kavárně, Klempírně a přilehlých prostorech. Po registraci a uhrazení poplatku 490 Kč vás čeká mnoho inspirativních a podnětných zážitků: 4 diskusní stoly se zajímavými osobnostmi a jejich příběhy, 9 workshopů, konference Budoucnost české výroby, 1. setkání zástupců měst Smart Cities, testování dron racingu nebo možnost prostě jen tak si popovídat, v příjemné atmosféře navázat cenné kontakty. Chybět nebude občerstvení včetně piva přímo od mistrů výčepních s ukázkou školy čepování. Událostmi nabitý den vyvrcholí večerním koncertem skupiny Universal Swing Brothers a DJs, ochutnávkou netradičního osvěžení v podobě míchaných alkoholických i nealkoholických nápojů Mazagrande. Z registrovaných návštěvníků budou vylosováni výherci vstupenek do plzeňské Techmanie.

Přijďte na Festival a odleďte na 3 měsíce do Silicon Valley

Czechinvest v rámci CzechAccelerator Vám přímo na Festival Česká inovace přináší prostor přinést, ukázat a konzultovat Váš business plán. A když bude zajímavý, tak ještě stihnete last minute přihlášku do programu CzechAcclerator.

Při úspěchu ve výběrovém řízení tak můžete třeba již v dubnu odletět s CzechInvestem na tři měsíce do Silicon Valley, New Yorku či Singapuru.

Registrace do VIP zóny a na workshopy:

https://www.festivalinovaci.cz/registrace/

https://www.festivalinovaci.cz/workshopy-vip-zona/

Aktuální informace na FB a webu Festivalu Česká inovace:

www.ceskainovace.cz

https://www.facebook.com/ceskainovace

Kontakty

Oficiální stránky Česká inovace o.p.s.: www.ceskainovace.cz