Sága řady AGON: Od první bitvy po nový herní plán

Praha, 28. listopad 2017 – Společnost AOC poprvé představila svou prémiovou řadu herních monitorů řady AGON v roce 2016. Od té doby již uplynul dobrý rok a půl a monitory AGON dále posilovaly. Nejen, že se osvědčily jako bestsellery, ale káply do noty recenzentům po celé Evropě. Opakovaně vyhrávaly různá ocenění a tituly jako „nejlepší herní monitory“. A co víc: společnost AOC na nedávném veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem ohlásila nejnovější členy rodiny AGON – sérii AGON³ s extra rychlou dobou odezvy pouhých 0,5 ms a zbrusu novými technologiemi jako HDR.

AGON

Slovo AGON, které je starořeckého původu, znamená soutěž, utkání, antagonizmus. Výrazný název, který se hodí na herní bitevní pole pro monitory zaměřené na hráče videoher. Řadu AGON si zamilovali běžní
i profesionální herní nadšenci díky prémiovým funkcím, inovativním technologiím a atraktivním cenám. Vybrali si je také kvůli širokému rozpětí úhlopříčky od 24″ do 35″, plochým i zakřiveným obrazovkám a vysoké obnovovací frekvenci, a to bez ohledu na volbu GPU.

AOC má vhodný monitor AGON pro každého hráče

AGON – První tahy

Společnost AOC poprvé ohlásila svou prémiovou řadu herních monitorů AGON v březnu 2016 a prvním modelem byl AG271QX. Tento 27palcový model má rychlý TN panel s rozlišením 1440p a extra detaily, 144Hz obnovovací frekvencí, dobou odezvy 1 ms a podporou FreeSync pro plynulé, ničím nerušené hraní. AG271QX rychle posbíral ocenění a jeho bratranec
s technologií G-SYNC a 24palcovou úhlopříčkou se do obchodů dostal později ve stejném roce.

V lednu 2017 pak dorazil model AOC AG251FZ, na který čekali profesionální hráči FPS. Díky nejrychlejšímu panelu na trhu má obnovovací frekvenci 240 Hz, nedochází k rozmazání pohybu, obraz je plynulý a nezpožďuje se. AG251FZ si vybralo mnoho hráčů e-sportu, včetně sestavy Team Liquid. Nastavil také laťku pro profi herní monitory a několikrát se dostal na pódia
e-sportových akcí. Naposledy při letošním Mistrovství ČR v počítačových hrách, kdy byl i jeho oficiálním monitorem. S podporou FreeSync, časem odezvy 1 ms a TN panelem s rozlišením Full HD přináší požadovanou konkurenční výhodu. A po tomto úžasném úspěchu AOC v srpnu 2017 představilo variantu s technologií G-SYNC – model AG251FG.

Křivkám zdar

Od zimy 2016 jsme si užili ještě realističtější virtuální světy se zakřivenými, ultra širokými modely AGON – AG352UCG a AG352QCX. Jejich úhlopříčka 35” a poloměr zakřivení 2 000 mm přinášejí spoustu zábavy. Panely se pyšní poměrem stran 21:9, kontrastem 2000:1 a funkcemi G-SYNC nebo FreeSync pro hladké přehrávání. Řada zakřivených monitorů se později rozrostla
o další modely 16:9AG322QCX (32” s rozlišením 1440p) a AG272FCX (27” s rozlišením 1080p). Tyto stylové monitory se ze tří stran bezrámečkovým designem se mohou pochlubit ještě menším poloměrem zakřivení 1800 mm.  

Všechny modely AGON jsou vybaveny nastavitelnými ergonomickými stojany, různými herními režimy, stereo reproduktory, režimy Shadow Control a Low Input Lag nebo technologiemi chránícími náš zrak Flicker-Free a Low Blue Light.

Ten nejlepší výkon pro vaši hru

S dosavadními 11 modely a mnoha dalšími nadcházejícími inovacemi získalo jméno společnosti AOC v herním odvětví patřičný věhlas. K dnešnímu dni bylo v Evropě zveřejněno více než 480 recenzí monitorů AGON.

Posun e-sportu
Monitory AGON posloužily na více než 80 top akcích e-sportu, včetně turnajů jako je DreamHack, Intel Extreme Masters, Dotapit a Insomnia. Využívají je profíci a fanouškové v celém spektru disciplín e-sportu – ať už se jedná o žánry her jako MOBAs a FPS, závodní simulace nebo bojovky – monitory AGON vždy podávají ten nejlepší výkon a nabízejí konkurenční výhodu.

Budoucí tahy

Společnost AOC na veletrhu Gamescom 2017 ohlásila své nejnovější monitory řady AGON³ s extra rychlým časem odezvy 0,5 ms, ultra vysokým rozlišením, 144Hz obnovovací frekvencí (a vyšší) nebo podporou HDR (High Dynamic Range). HDR přináší jedinečný jas a barvy s velkým kontrastem. Hráči díky zmiňované superrychlé době odezvy nepřijdou o důležité detaily, které by mohly pokazit jejich úspěšné tažení hrou.

Bleskurychlý model AG273QCX s dobou odezvy 0,5 ms je vybaven 27” úhlopříčkou, zakřiveným TN panelem se 144 Hz, rozlišením QHD (1440p) nebo podporou technologie AMD FreeSync2 s HDR. Pomocí širokého barevného gamutu nabízí jedno z nejlepších zobrazení mezi TN panely. Jeho bratříček AG273QCG s technologií G-SYNC má podobné vlastnosti, sice postrádá HDR, ale zase má vyšší obnovovací frekvenci 165 Hz.

Díky těmto nadcházejícím modelům řady AGON, které vyjdou v roce 2018, AOC opět splňuje svůj závazek přinášet hráčům nejnovější inovativní technologie, aniž by uživatele cokoliv brzdilo a mohli naplno zářit ve svých herních světech.

Více zde: http://eu.aoc.com/en/gaming

###

O společnosti AOC

AOC je jednou ze světových top značek na trhu monitorů. Vysoká kvalita, prvotřídní servis, atraktivní vzhled, inovativní produkty a ohled na životní prostředí jsou důvody, proč stále více a více zákazníků a distribučních partnerů věří značce AOC. Široká produktová řada monitorů této značky získala četná ocenění. Společnost AOC je pobočkou TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů. Více informací hledejte na www.aoc-europe.com.