mBank spustila aplikaci 3.0 i pro iOS

Aplikace 3.0 přináší i přihlašování pomocí rozeznání tváře uživatele

Praha, 5. prosince – První nízkonákladová banka u nás, mBank, spustila ve včerejších odpoledních hodinách provoz své nové mobilní aplikace 3.0 se zbrusu novými funkcemi také pro majitele operačních systémů iOS. Velkým skokem kupředu je především přihlašování přes tzv. Face ID, tedy pomocí rozeznání tváře uživatele.

Do telefonů si jejich majitelé ukládají velkou část svých digitálních životů. Je proto důležité, aby tyto informace byly chráněné. Stejně jako Touch ID přineslo revoluční způsob ověřování pomocí otisků prstů, Face ID teď revolučně umožňuje ověřovat uživatele rozpoznáváním tváře. Intuitivní a bezpečné ověřování pomocí Face ID využívá systém TrueDepth kamery, který pomocí špičkových technologií přesně mapuje geometrii obličeje.

„Jsme rádi, že naši novou aplikaci nyní zpřístupňujeme i majitelům zařízení se systémem iOS. Face ID jim nadále zvýší uživatelsky komfort. Zároveň pracujeme na dalších zlepšeních a upgradech naší appky, o kterých budeme informovat již příští rok,“ říká Bronislav Dvořáček, ředitel vývoje produktů mBank.

Jak potvrdil dřívější výzkum mBank, na mobilních aplikacích bank se nejvíce kontroluje zůstatek účtu, historie plateb, nebo zadávají jednorázové platby. Mezi další často využívané funkce patří vyhledávání bankomatu mobilem či zadání platebního příkazu na telefonní číslo. Proto mBank vybavila svou novou aplikaci nejnovějšími trendy a stylovým designem přesně ve smyslu uživatelského komfortu.

 

O mBank:

mBank je inovátorem v oblasti internetového a mobilního bankovnictví v České republice a během deseti let se pro její služby rozhodlo již více než 650 000 klientů. V roce 2017 mBank získala 7 ocenění v soutěži Zlatá koruna, přičemž si odnesla také vítězství pro mKonto a mKonto Business v obou hlavních kategoriích, v Ceně veřejnosti a v Ceně podnikatelů. Mezi produkty mBank patří kromě osobních a spořicích účtů také kreditní karty, spotřebitelské půjčky a hypoteční úvěry. V České republice působí mBank jako organizační složka mBank S.A., která je členem skupiny Commerzbank.