Využití hořčíku v konstrukci notebooků Toshiba

Pohled do zákulisí prémiových notebooků Toshiba, při jejichž výrobě jsou používány ty nejlepší materiály, včetně hořčíku.

Praha 7. prosince 2017 – Toshiba Europe GmbH staví již více než 130 let na japonské preciznosti a inovacích. Mezi roky 2012 a 2014 investovala Toshiba více než 8 miliard eur do výzkumu a vývoje nejtenčích a nejlehčích profesionálních notebooků s magneziovým šasi. Součástí tohoto konceptu jsou i rozsáhlé testy, kterými musí notebook projít, aby byl připraven k uvedení na trh. Mezi ně patří například testy MIL-STD-810G a H.A.L.T., které probíhají v prestižním nezávislém německém institutu TÜV Rheinland®.

Lehký, stabilní a tenký díky hořčíku

Zpracování hořčíku zahrnuje složitý proces, který vyžaduje rozsáhlé odborné znalosti a inženýrské dovednosti. Tento materiál je při zachování vynikající tvarové stálosti velmi lehký a pevný. Hořčík umožňuje docílit nízké hmotnosti, výborně tlumí nárazy a je odolný vůči korozi. Prokazuje se jako odolnější než plast a mnohem robustnější než hliník, což prémiovým notebookům Toshiba poskytuje vynikající vlastnosti. Odolnost dále zvyšuje vyztužení ve tvaru včelích pláství.

Test MIL-STD-810G potvrzuje hodnotu

Testovací proces označený jako MIL-STD-810G představuje pro přístroje skutečnou prověrku odolnosti. Každý model notebooků řady X musel před uvedením na trh absolvovat deset zátěžových disciplín. Jedna z nich například ověřuje výdrž při pádu z výšky 76 cm (průměrná výška stolu), a to ne jednou, ale celkem 26krát, na všechny strany, rohy a plochy.

Magneziové notebooky Toshiba řady X

Popsaným procesem vývoje a ověření odolnosti prošly všechny modely notebooků Toshiba současné řady X, jako Portégé X20W-D, Portégé X30-D a Tecra X40-D. Díky hořčíkovému šasi nabízí uživatelům velmi nízkou hmotnost v kombinaci s vysokou užitnou hodnotou. Vysoce výkonný model Toshiba Portégé X20W-D s displejem chráněným sklem Corning® Gorilla® Glass 4 je například tenký pouhých 15,4 mm a váží jen 1,1 kg.

Společnost Toshiba svým profesionálním notebookům řady X natolik věří, že je vybavuje mimořádnou zárukou spolehlivosti Reliability Guarantee Toshiba, která zajišťuje, že pokud zařízení vypoví službu během jednoho roku od nákupu vinou výrobní vady, získá zákazník kromě záruční opravy také celou kupní cenu přístroje zpět. Předpokladem je zaregistrování přístroje do 30 dnů od zakoupení.