Kapesní Hi-Res přehrávače Pioneer pro hudební labužníky

Ať cestujete vlakem, letadlem, nebo si dáváte v kavárně oblíbené presso, všude tam si můžete vychutnat poslech svých oblíbených hudebních nahrávek tak kvalitně, jak vznikly v nahrávacím studiu. Hi-Res audio přehrávače Pioneer jsou určeny pro hudební nadšence, kteří si zakládají na nejvyšší kvalitě reprodukce dostupné v mobilním provedení.

Praha, 6. prosince 2017 – Společnost BaSys, výhradní distributor audio produktů Pioneer pro ČR, nabízí milovníkům vysoce kvalitní reprodukce dva modely Hi-Res přehrávačů – Pioneer XDP-30R a Pioneer XDP-300R. V přenosném provedení kombinují oba přístroje prémiové zesilovače a DAC převodníky, možnost přehrávání hudby uložené ve formátech nejvyšší kvality a perfektní, bytelné hliníkové zpracování. Pojem „Hi-Res audio“ označuje zdroje zvuku převyšující svou kvalitou formát nahrávek vypalovaných na originální CD disky a také přehrávače a sluchátka, které si s takto uloženými formáty dokáží adekvátně poradit.

Smartphony a většina komerčně dostupných přenosných přehrávačů hudby obsahuje sluchátkové zesilovače a další komponenty, které předpokládají poslech souborů nebo streamované hudby odpovídající nejběžnějším, silně komprimovaným formátům. Reprodukce z podobných zařízení neposkytuje hudebním nadšencům skutečný zážitek z hudby. Pro všechny, kteří si zakládají na výborném hudebním přednesu, jsou určeny Hi-Res přehrávače, které jsou postaveny tak, aby předaly posluchačům odpovídajícím způsobem mnohem kvalitnější nahrávky. Tomu odpovídá kvalita integrovaných komponent a podpora formátů.

Hi-Res přehrávače Pioneer XDP-30R a Pioneer XDP-300R mají vestavěn audiofilský zesilovač na zcela jiné úrovni než běžně používané přenosné přístroje. Kromě všudypřítomného 3,5 mm sluchátkového výstupu na nich najdete také symetrický 2,5 mm výstup se samostatným uzemněním každého kanálu a dva sloty pro paměťové karty Micro SD. Případný bezdrátový poslech umožňuje Bluetooth rozhraní s podporou A2DP. Kromě poslechu hudby uložené v přehrávačích umožňují s využitím vestavěného Wi-Fi adaptéru také streamování z internetu v nejvyšší aktuálně dostupné kvalitě, kterou za poplatek nabízí služba Tidal. Přehrávače podporují všechny nahrávky uložené až v původní studiové kvalitě a umožňují nastavení zisku signálu ve třech úrovních.

Model Pioneer XDP-300R, větší z obou přehrávačů, má dotykový displej s rozlišením 1280 x 1720 bodů o úhlopříčce 4,7″ a jeho běh zajišťuje operační systém Android 5.1. Kromě poslechu hudby je na něm možné sledovat video a plnohodnotně používat všechny aplikace, které tuto verzi Androidu podporují.  Pioneer XDP-30R je menší a jeho dotykový displej umožňuje řídit pouze přehrávání hudebních souborů. Pokud chcete, můžete pro ovládání použít také smartphone s volně dostupnou aplikací Pioneer DuoRemote, s jejíž pomocí lze také jednoduše zadávat hesla pro připojení k Wi-Fi sítím, vytvářet playlisty a ovládat další funkce.

Přehrávač Pioneer XDP-30R je na našem trhu dostupný za doporučenou koncovou cenu 11 900 Kč a model Pioneer XDP-300R stojí 18 500 Kč.

Základní technické specifikace přehrávačů:

  • Podpora formátů MQA, DSD, DSF, DSD-IFF, FLAC, ALAC, WAV, AIFF, Ogg-Vorbis, MP3, AAC
  • Audio výstupy 3,5 mm stereo a 2,5 mm symetrický
  • Prémiový DAC převodník – dvojice SABRE (ES9018K2M)
  • Zesilovač – dvojice SABRE (ES9601K)
  • Výkonný 32bit DSP procesor
  • Bluetooth® Wireless Audio Streaming s podporou profilů A2DP, AVRCP, Codec SBC
  • Wi-Fi® rozhraní 5 GHz/2.4 GHz (802.11)
  • 10 pásmový EQ se 6 přednastavenými a 3 uživatelsky nastavitelnými presety
  • Výstupní výkon 2x 75 mW (nesymetrický, 32 Ohm), 2x 150 mW (BTL mód, 32 Ohm)
  • Frekvenční rozsah 20 Hz–80 kHz
  • Celkové harmonické zkreslení 0.006%
  • Odstup signál – šum větší než 115 dB
  • Tři nastavitelné filtry digitálního výstupu (Sharp/Short/Slow)

Přehrávač XDP-30R

  • Podpora signálu a režim převzorkování až 192 kHz/32 bit
  • Rozměry 63 x 94 x 15 mm, hmotnost 120 g
  • Až 15 hodin přehrávání na vestavěnou baterii


Přehrávač XDP-300R

  • Režim převzorkování signálu až 384 kHz/32 bit
  • Rozměry 129 x 76 x 13 mm, hmotnost 200 g
  • Až 16 hodin přehrávání na vestavěnou baterii

O společnosti Pioneer:

Pioneer Electronics (USA) Inc. se sídlem v Kalifornii a více než 75letými zkušenostmi, je předním výrobcem nejmodernějších technologických řešení v oblasti elektroniky. Největší popularitu získala v oblasti zvuku a obrazu, na kterou nyní navazuje řada vysoce kvalitních a profesionálních audio produktů. Pobočka Pioneer Automotive Technologies, Inc. (PAT) je klíčovým dodavatelem systémů automobilového zábavního průmyslu. Aktivity společnosti se také rozšiřují do cyklistického sportovního průmyslu, když navrhla měřiče výkonu světové úrovně či cyklistické počítače pro profesionální i rekreační sportovce.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.