Vrchní soud v Praze definitivně potvrdil zamítnutí nařízení předběžného opatření proti Taxify

Vrchní soud v Praze dal zapravdu argumentaci společnosti Taxify a potvrdil rozhodnutí o zamítnutí návrhu Sdružení pražských provozovatelů taxislužby na nařízení předběžného opatření. Vrchní soud své aktuální rozhodnutí zdůvodnil skutečností, že neexistovaly podmínky, které by umožňovaly použití tohoto konkrétního právního nástroje.

2017-08-29 18_48_33-Taxify - Jízda na jedno kliknutí

“Rozhodnutí Vrchního soudu vítáme a potěšilo nás, že další soud dal zapravdu naší argumentaci. Jsme rádi, že vyhrála spravedlnost nad lobby klasických taxi dispečinků,” dodal Roman Sysel, šéf Taxify pro Českou republiku a Slovensko.

Proti rozhodnutí Vrchního soudu se nelze odvolat a je tudíž definitivní.

Celý spor vypukl na konci května 2017, kdy na popud Sdružení pražských provozovatelů taxislužeb Městský soud v Praze zakázal platformě Taxify, aby provozovala v Praze taxislužbu pomocí osob, které nejsou držiteli oprávnění řidiče taxislužby. Taxify argumentovala tím, že neprovozuje taxislužbu a vyvíjí pouze technologickou platformu, kterou využívají její zákazníci z řad cestujících a řidičů. Městský soud se poté případem opětovně zabýval na začátku září a návrh na nařízení předběžného opatření zamítl s odůvodněním, že pro využití tohoto právního nástroje nebyl dán důvod.

O Taxify

Aplikace Taxify vznikla v roce 2013 jako projekt Markuse Villiga, který v té době dokončoval střední školu a chystal se na vysokoškolské studium. V domovském Tallinnu mu ovšem chyběla aplikace umožňující snadné objednání taxi. Rozhodl se ji proto vytvořit. Své úspory vložil do počátků projektu.

 

Od té doby se mu podařilo vstoupit na deset převážně evropských trhů a od srpna 2015 poskytuje služby i v České republice. Aplikace Taxify je vyvíjena v Estonsku a je dostupná pro operační systémy  iOS a  Android.

 

Kontakt pro novináře:

Rubikon PR

Jan Novosad

Mobil: 606 057 539

E-mail: jan.novosad@rubikonpr.cz