Čeští vánoční kapři budou k dostání pět dní před Štědrým dnem před obchody Tesco

– Od úterý 19. prosince budou kapři z českých chovů před vybranými obchody Tesco po celé České republice. –

Praha, 19. prosince 2017 – Každý den od 19. do 23. prosince zájemci seženou českého štědrovečerního kapra v kádích před obchody Tesco, a to od 8:00 do 20:00. Koupě bude možná ještě na Štědrý den do 10:00. Českého kapra od dodavatelů z Mladé Boleslavi a Chlumce nad Cidlinou koupíte za přibližně stejnou cenu jako doposud. Pouliční prodej ryb v kádích volí jako místo pro koupi kapra 59 % Čechů. Vyplývá to z průzkumu* společnosti Tesco.

Prodeje kaprů obecných před obchody Tesco v průběhu posledních dnů před Štědrým dnem každoročně stoupají až ke dvěma stům tunám. Pár dní před Štědrým dnem kupuje kapra polovina Čechů.  Pouhý den předem volí ke koupi kapra třetina z nás. Velikost kaprů se bude pohybovat od 1,5 do 4,5 kilogramu. „Nejběžnější hmotnost prodávaných kaprů se pohybuje v rozmezí dvou a dvou a půl kilogramů,“ uvádí ředitel Rybářství Chlumec na Cidlinou pan Ladislav Vacek, který s Tescem spolupracuje už více než 18 let. Stejně jako v předchozích letech se budou prodávat také kapři z Rybářství Lukáš Borozidis. Přímo v obchodech Tesco budou k dostání další druhy ryb, které jsou součástí standardní nabídky Tesca.

I letos mohou zájemci využít možnosti vykuchání a naporcování kapra od profesionálně vyškolených prodejců na všech prodejních místech před obchody Tesco.

Kapr a české Vánoce  

Pro většinu Čechů tvoří kapr nedílnou součást Vánoc. Víc než polovina Čechů (62 %) podle průzkumu večeří na Vánoce kapra s bramborovým salátem. Přes 80 % dotazovaných připravuje kapra tradičně v trojobalu. Ostatní upřednostňují kapra pečeného v troubě nebo osmaženém na másle. Losos pak představuje druhou nejoblíbenější rybu na Štědrý večer.

Venkovní prodej živých kaprů bude před těmito obchody Tesco:

Bechyně Česká Třebová Holešov Jaroměř Kolín Milovice Pardubice Praha Smíchov Rychnov Uherské Hradiště
Boskovice České Budějovice Hostivice Jičín Kopřivnice Mladá Boleslav Písek Praha Zličín Říčany Uherský Brod
Brandlova Český Krumlov Hradec Králové Jihlava Kralupy nad Vltavou Most Plzeň Prostějov Semily Uničov
Brandýs nad Labem Český Těšín Hradec Králové C4 Jirkov Kroměříž Nový Jičín Plzeň Borská Pole C4 Přelouč Sokolov Ústí nad Orlicí
Brno Děčín Hradec Králové Rašínová Kamenice – Želivec Krupka Olomouc Plzeň Rokycanská Přerov Stochov Valašské Meziříčí
Brno – Juliánov Dolní Břežany Cheb Karlovy Vary Kunratice Opava Poděbrady Přerov – Komuna Sušice Vlašim
Brno Heršpice Duchcov Chotěboř Karviná Litvínov Ostrava Futurum Pohořelice Příbram Tábor Vysoké Mýto
Brno Vídeňská Dvůr Králové Chrudim Kladno Mariánské Lázně Ostrava Hrabová Praha Černošice Rajhrad Tachov Vyškov
Břeclav Frýdek Místek Ivančice Klášterec nad Ohří Mělník Ostrava Třebovice Praha Eden C4 Rakovník Trutnov Žatec
Čelákovice Havířov Jablonec n.N. Klatovy Mikulov Ostrov nad Ohří Praha Skalka Roztoky u Prahy Třinec

* Průzkum společnosti Dunnhumby pro Tesco se uskutečnil v listopadu 2016. Účastnilo se jej přes 439 respondentů z České republiky.

O společnosti Tesco Stores ČR

  • Společnost Tesco Stores ČR, a. s. vstoupila na český trh v roce 1996. V současné době provozuje
    v tuzemsku více než dvě stovky obchodů, 19 čerpacích stanic a 7 obchodních center.
  • V České republice provozuje Tesco také franšízingovou síť Žabka, která čítá více než stovku obchodů.
  • Jako první na českém trhu začalo Tesco v roce 2012 provozovat na území Prahy a okolí, Mladoboleslavska a Kladenska internetový obchod s potravinami Potraviny on-line. V roce 2013 byla služba představena na Kolínsku, Brněnsku, Hradecku a Pardubicku a letos také na Liberecku,
    Plzeňsku, Břeclavsku a Hodonínsku.
  • V roce 2012 získala služba potraviny on-line ocenění Inovace v obchodě v  anketě MasterCard Obchodník roku.
  • Za dobu svého působení na českém trhu Tesco obdrželo řadu dalších ocenění – je například několikanásobným nositelem titulů Hypermarket roku, Obchodník roku, Nediskontní obchodní řetězec roku či TOP Retailer.
  • Tesco patří k největším soukromým zaměstnavatelům v České republice. Za vytváření rovnocenných pracovních příležitostí získala společnost ocenění v soutěži Stejná šance – Zaměstnavatel roku 2008, oceněny byly také absolventské programy společnosti.
  •  V roce 2013 získala společnost 1. cenu za nejlepšího zaměstnavatele v kategorii Obchod od České studentské unie.
  • V roce 2013 začaly obchody Tesco spolupracovat s Federací potravinových bank a darují neprodané trvanlivé potraviny potřebným. V roce 2014 se spolupráce rozšířila již na 65 hypermarketů po celém Česku.
  • V posledních dvou letech prostřednictvím Nadačního fondu Tesco společnost věnovala více než 10 milionů korun na charitativní účely.