Cloudová infrastruktura a nástroje pro správu od VMware pomáhají Swisscomu rychleji uvádět na trh nové služby podnikového cloudu

Praha / Bern, Švýcarsko a Palo Alto, Kalifornie, USA – 19. prosince 2017 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), přední světový dodavatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, oznámila, že významný poskytovatel IT a telekomunikačních služeb Swisscom AG vybudoval svoji podnikovou cloudovou službu Enterprise Service Cloud s využitím infrastruktury a nástrojů pro správu od společnosti VMware. Díky spolupráci s VMware dokázal Swisscom podle svého vyjádření výrazně urychlit uvedení nové služby na trh. Nyní vlastní platformu, s jejíž pomocí může diferencovat nabídku cloudových služeb, využívat příležitosti k růstu a poskytovat zákazníkům bezpečné a vysoce výkonné hybridní cloudové řešení na podporu digitalizace.

Služba Enterprise Service Cloud je určená pro nadnárodní společnosti působící ve Švýcarsku. Její uživatelé se mohou spolehnout na datová centra společnosti Swisscom s certifikací na úrovni IV (nejvyšší stupeň klasifikace datových center z hlediska bezpečnosti, spolehlivosti a redundance) i reputace Švýcarska jako země bezpečné pro ukládání dat. Služba Enterprise Service Cloud využívá sadu nástrojů VMware vRealize Suite pro správu infrastruktury a aplikačních služeb, VMware NSX pro síťové a bezpečnostní služby a VMware vSphere pro výpočetní zdroje na systémech Dell EMC VxBlock. Zákazníci služby Enterprise Service Cloud mohou užívat obvyklé nástroje VMware pro konzistentní správu a provoz privátních, veřejných a hybridních cloudů.

Společnost Swisscom původně sestavila technologii pro cloudovou architekturu vlastními silami, ale později se obrátila na VMware a Dell EMC jako strategické technologické partnery, kteří jí pomohli vybudovat nejlepší možnou cloudovou platformu. Využití nástrojů vRealize k automatizaci a zjednodušení řízení výkonu a kapacity a řešení problémů v cloudové infrastruktuře pomohlo urychlit vybudování a uvedení služby do provozu. Tento přístup rovněž společnosti Swisscom umožnil zaměřit se na vývoj funkcí a služeb, jimiž se odliší od konkurence, namísto vynakládání úsilí a prostředků na budování samotné cloudové infrastruktury.

S ohledem na aktuální trend zavádění multicloudových prostředí rozšířil Swisscom své portfolio o globální cloudové služby Amazon Web Services (AWS) a Microsoft Azure. Firemní zákazníci tak mohou setrvat u Swisscommu jako svého osvědčeného poskytovatele, který jim dokáže nabídnout nejširší výběr veřejných cloudových služeb (technologie VMware, AWS, Azure).

„Naše partnerství s VMware a spuštění služby Enterprise Service Cloud nám umožňuje nabízet našim zákazníkům multicloudový přístup a zůstat pro ně důvěryhodným strategickým rádcem v oblasti cloudu, který jim pomáhá uspět v digitálním světě,“ říká Marcel Walker, ředitel pro sítě a cloud ve společnosti Swisscom. „Nyní máme cloudovou platformu, na níž můžeme zavádět nové služby, například pro bankovnictví nebo zdravotnictví, a pomáhat zákazníkům dodržovat zákonné povinnosti ohledně nakládání s daty.“

„Spolupráce se Swisscomem je výsledkem vize, kterou sdílíme – poskytnout podnikům možnost podle libosti jednoduše zavádět a spravovat IT infrastrukturu a aplikační služby pro ně optimálním způsobem v prostředí soukromých i veřejných cloudů. Většina světových firem virtualizuje svá datová centra s pomocí technologií VMware. Výhodou pro ně proto je konzistentnost infrastruktury a provozu jejich lokálních prostředí a prostředí služby Swisscom Enterprise Cloud Service. Jejich IT tím získává větší flexibilitu a volnost při poskytování nových služeb,“ říká Luigi Freguia, viceprezident společnosti VMware odpovědný za centrální oblast regionu EMEA.

Další zdroje (v angličtině)

O společnosti VMware

VMware je přední světový poskytovatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, který zákazníkům pomáhá využít příležitosti díky urychlení procesu digitální transformace. Řešení VMware zlepšují akceschopnost podniků modernizací datových center a propojení s veřejným cloudem, podporují inovace pomocí moderních aplikací, zvyšují komfort uživatelů v digitálním pracovním prostředí a zajišťují důvěru zákazníků novým přístupem k bezpečnosti. Společnost VMware v roce 2016 dosáhla výnosů ve výši 7,09 miliardy USD. Sídlí v kalifornském Palo Alto a má přes 500 000 zákazníků a 75 000 partnerů na celém světě.